Ella ja kaverit 2 -ohjaaja vaihtoi natsizombit rokkaaviin lapsiin

Ella ja kaverit 2 - Paterock -elokuvan ohjaaja Marko Mäkilaakso loikkasi lastenelokuvaan musiikkivideoiden ja kauhuelokuvin parista. Perjantaina ensi-iltansa saava elokuva käsittelee julkisuuteen pyrkimistä.

Kuva: Snapperfilms

Timo Parvelan kirjaan perustuvassa Ella ja kaverit 2 - Paterock -elokuvassa tokaluokkalaiset yrittävät opetella kertotaulua. Yhtä luokan  pojista, Patea, pänttääminen ei kiinnosta hitustakaan ja hän päättää  menestyä koulun sijaan rokkitähtenä.

Ohjaaja toivoo, että elokuva saa katsojat pohtimaan julkisuutta.

- Nykyään on hyvin in, että halutaan julkkikseksi ja laitetaan naamataulu Facebookiin tai YouTubeen. Oikeasti ei mietitä, että miksi tehdään niin.

Lastenelokuva ei ole se mitä ensimmäisenä odottaisi ohjaajalta, jonka debyytti oli vuoden 2011 veripläjäys War of the Dead  -natsizombielokuva. Marko Mäkilaakson mukaan kokemuksesta toiminnan parissa oli etua myös lastenelokuvassa.

- Mukana on vauhdin ja seikkailun tuntua. Aikataulut ovat tiukkoja ja teen asiat aika tiukalla meiningillä. Pystyn kasaamaan paketin tehokkaassa ajassa.

Positiivista menoa Robin-tyyliin

Elokuvassa Pate yrittää päästä sisälle musiikkimaailmaan ja järjestää yhteisen keikan idolinsa kanssa. Nuorisosuosikki Robininkin musiikkivideoita ohjannut Mäkilaakso innostui heti musiikkimaailman sijoittuvasta tarinasta.

- Elokuvassa on vähän sitä mitä aloitin Frontside Ollie -meiningillä. Yritin tuoda elokuvaan samaa positiivisuutta ja mukavaa fiilistä.

Elokuvassa kannustetaan unelmoimaan, mutta oikotietä onneen ei ole tarjolla. Patea näyttelevän 12-vuotiaan Jyry Kortelaisen mukaan elokuva opettaa, että koulun pitää olla aina ykkönen.

- Leffassa kerrottiin, että koulu on tärkeintä ja kannattaa opiskella  hyvin. Sitten menee hyvin sen jälkeenkin.

Opetus ei ole lastenelokuvassa pakollinen

Ellaa esittävä 11-vuotias Freja Teijonsalo uskoo, että ihan kaikkien lastenelokuvien ei tarvitse olla opettavaisia.

- Se on kiva osa sitä, mutta se ei oo pakollinen. On tosi hyvä, jos onnistuu saamaan elokuvaan molempia: opetusta ja hauskuutta.

Ella ja kaverit 2 - Paterock onnistuukin heristämään sormea leikkisään malliin. Tällä hetkellä Mäkilaakso työskentelee jälleen toiminnan parissa, mutta haluaa tulevaisuudessa tehdä toisenkin lastenelokuvan.

- Haluaisin tehdä Yksin kotona -tyyppisen elokuvan, jossa on komediaa  ja toimintaa, mutta mukava henki, nauraa Mäkilaakso.