Punanutut tuovat jouluiloa venäläisturisteille Kouvolassa

Joulupukki ja muori odottivat perjantaina perinteiseen tapaan matkustajia Kouvolan rautatieasemalla. He tarjoavat karamelleja ja jakavat matkailutietoa kaupungista suomeksi ja venäjäksi.

Kouvola
Kalevi Siren ja Lea Vitikainen Kouvolan asemalla.
Kalevi Siren ja Lea Vitikainen toivottavat matkailijat tervetulleeksi Kouvolan asemalla.Kirsi Partanen / Yle

Joulupukki tervehti muorinsa kanssa Venäjältä tulevia matkailijoita perjantaina Kouvolan rautatieasemalla. Punanuttuiset odottivat Allegro-junaa raiteen vieressä ja antoivat Kouvolaan jääville makeisia ja heijastimia. Lisäksi turistien mukaan lähti matkailutietoa kaupungista.

– Tämä on ihan poikkeuksetta todella mukavaa. Ihmiset ovat iloisia ja näin pääsemme lisäämään heidän joulufiilistään, joulupukki, siviilinimeltään Kalevi Siren, sanoo.

Pietarin ja Kouvolan väliset allegro-junat ovat lähes poikkeuksetta joulunaikaan täynnä. Suurin osa matkustajista jatkaa matkaansa Helsinkiin, mutta Kouvolan asemaltakin junien kyydistä poistuu kymmeniä venäläismatkustajia.

– Valistunein osa ymmärtää jäädä Kouvolaan, joulupukki heittää.

Joulupukki on aikatauluttanut menonsa niin, että ehtii viettää perjantain vastaanottamassa matkailijoita. Hän kehuu Kouvolan tunnelmaa ja kaupunkilaisia.

– Korvatunturilla tehdään vuoden toimintasuunnitelma hyvin tarkasti. Aina joulun alla jätämme aikaa Kouvolalle, sillä tämä on joulupukin ja muorin lempipaikka, samoin kuin koko Kymenlaakso. Täällä on iloisia ja mukavia ihmisiä, jotka tykkäävät kotiseudustaan, pariskunta kertoo.