1. yle.fi
  2. Uutiset

Maria Jauho Pohjolan Sanomien johtoon

Pohjolan Sanomien vastaava päätoimittaja vaihtuu. Lehden uutispäälliköstä Maria Jauhosta tulee päätoimittaja ensi kesänä, kun lehden nykyinen päätoimittaja Heikki Lääkkölä jää sopimuksensa mukaan pois yhtiön palveluksesta ja myöhemmin eläkkeelle.

Kotimaan uutiset
Maria Jauho.
Nina Susi / Pohjolan Sanomat

Pohjolan Sanomien uudeksi vastaavaksi päätoimittajaksi on heinäkuusta alkaen nimitetty lehden uutispäällikkö, filosofian maisteri Maria Jauho.

39-vuotias Jauho on työskennellyt vuodesta 2006 uutispäällikkönä Pohjolan Sanomissa ja Alma Median pohjoisten lehtien yhteistoimituksessa. Aikaisemmin hän on tehnyt toimitustyötä Kalevassa, Helsingin Sanomissa ja Aamulehdessä.

– Pohjolan Sanomat vahvistaa paikallista otettaan. Paikallisen uutisen ja paikallisten ihmisten merkitys korostuu. Haluamme pysyä lähellä lukijaa, lupaa tuleva vastaava päätoimittaja Maria Jauho.

Perinteisestä lehdestä viisipäiväinen

Alma Aluemedia muuttaa ensi vuoden alusta Pohjolan Sanomat viisipäiväiseksi sanomalehdeksi. Muutosta yhtiö on perustellut säästösyillä.

Jatkossa perinteinen lehti ei ilmesty maanantaisin eikä torstaisin, mutta verkkolehteä tehdään päivittäin. Muutoksilla on myös henkilöstövaikutuksia, sillä lehden toimituksesta vähennettiin kuluneena syksynä seitsemän henkilöä, joista viisi irtisanottiin.

Heikki Lääkkölä on toiminut Pohjolan Sanomien vastaavana päätoimittajana vuodesta 1996. Lehden palveluksessa hän on ollut vuodesta 1977.

Lääkkölän mukaan Pohjolan Sanomissa parhaillaan käynnissä oleva muutosprosessi mahdollistaa paikallisen journalismin tekemisen sekä painettuun sanomalehteen että verkkopalveluun myös tulevaisuudessa.

Lue seuraavaksi