1. yle.fi
  2. Uutiset

Valtava lohi, litistetty Saab ja sängynräjäytys vuoden netti-imureita

Yle Lapin internet-sivujen kävijämäärä nousi tänä vuonna koko maatakin ajatellen suorastaan ylivoimaisesti. Nousuprosentti on huimat 100, viikkokeskiarvo on tällä hetkellä 130 000 kävijää, kun viime vuonna samaan aikaan se oli 65 000 kävijää. Suosituin juttu kertoi Tenon lohesta

lohi
kuvakollaasi Lapin Radion kolme suosituinta juttua
Yle Lapin nettisivujen viikkokävijämäärä nousi viime vuodesta 100% - nyt jo 130 000 lukijaa viikossa. Kuvassa Yle Lapin vuoden 2013 luetuimmat jutut.kuvankäsittely: Vesa Vaarama / Yle

Tämän vuoden Yle Lapin internet-sivuilla sai ennätysmäisen suosion Tenosta nousi valtava lohi – kuvan 130-senttistä jättiä ei**punnittu **–niminen juttu. Sillä oli lukijoita peräti 190 380 – Lapissa on asukkaita reilu 180 000.

Kakkosena oli Kittilästä romunkerääjän kyytiin vahingossa lähtenyt hyväkuntoinen vanha Saab, jutulla oli 103 447 lukijaa.

Kolmosena oli rikostuomio varusmiehen sängyn räjäyttämisestä, reilu 86 000 lukijaa.

Myös ihmisten omat valokuvat kiinnostavat *Ota-kuva lapin luonnosta - *sivu sai sekin yli 37 000 kävijää.

Netissä monipuolinen kattaus

Internet-tilasto kertoo. että kiinnostavimpia aiheita ovat sääilmiöt, rikostuomiot ja eläimet, erityisesti ennätykselliset riistaeläimet ja kalat.

Myös lähiruoka- ja porojutut saavat lukijoita.

Yle Lapin sivuilla kuuluisuuteen noussut hellyttävä Aatu-poro seikkailee internetissä jo kansainvälisilläkin sivustoilla.

Yle Lapin sivuilla ovat monet muutkin elämänalueet edustettuina – ja myös suosittuina lukukohteina.

Esimerkiksi hilla, suviseurat, uudet ylioppilaat, Tonttu Toljanteri ja Itämeren kalojen ympäristömyrkyt saivat kaikki yli 25 000 lukijaa.

Lue seuraavaksi