Venäjällä halutaan puuttua opettajien seksikkääseen pukeutumiseen

Duuma on laatinut uuden pukeutumisohjeen opettajille. Naisopettajien tulisi välttää liian lyhyitä hameita ja paljastavia yläosia.

Ulkomaat

Venäjän lainsäätäjät aikovat ryhtyä toimiin opettajien liian seksikästä pukeutumista vastaan, kertoo venäläinen tietotoimisto Ria Novosti (siirryt toiseen palveluun).

Ria Novostin mukaan lainsäätäjät aikovat esittää "häpeätaulua" niille opettajille, jotka pukeutuvat seksikkäästi ja kieltäytyvät noudattamasta uutta pukeutumisohjetta. Venäjän parlamentin alahuone eli duuma on laatinut pukeutumisohjeita opettajille.

Uusi ohjeistus ei vaadi opettajia pukeutumaan virkapukuun, mutta se sisältää suosituksia sopivasta asusta. Esimerkiksi naisopettajien ei tulisi pukea ylleen kohtuuttoman lyhyitä hameita, rintojen väliä paljastavia yläosia tai käyttää liikaa meikkiä. Myös liian kirkkaanvärisiä vaatteita ja suuria asusteita pitäisi välttää.

Lainsäätäjien mukaan opettajia ei voida erottaa uuden ohjeen noudattamatta jättämisestä, mutta heidän kuvansa voitaisiin julkaista häpeätaululla.

Yksi uuden pukeutumisohjeen laatijoista on Jelena Senatorova. Hänen mukaansa moraalinen taso kouluissa on romahtanut.

- Opettajat pukeutuvat paljastavasti ja heillä on sivutöitä strippiklubeilla tai he mainostavat seksipalveluja internetissä, Senatorovan kerrotaan sanoneen.

Duuma on myös tuonut takaisin oppilaiden koulupuvut.