1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Viranomaiset tarkistivat Lontoon ikääntyvät teatterit uusien turmien varalta

Lontoon West End on maailman kuuluisimpia teatterikeskittymiä, ja sen teatterit keräävät päivittäin noin 32 000 katsojaa. Vuodessa Lontoon teattereissa käy 14 miljoonaa ihmistä.

Ulkomaat

Lontoossa rakennustarkastajat ovat käyneet perjantain aikana läpi kaikki West Endin teatterialueen 52 teatteria. Tarkastukset tehtiin sen jälkeen kun torstai-iltana Apollo-teatterissa osa sisäkatosta romahti kesken näytöksen.

Kaikkiaan 79 ihmistä loukkaantui kattoromahduksessa. Useimpien vammat olivat lieviä, mutta yhdeksän ihmistä sai pahempia ruhjeita päähänsä tai selkäänsä.

Lontoon poliisi on jatkanut turman syiden selvittämistä. Rikoksen mahdollisuus on suljettu pois, mutta yksi epäilyistä on, että hetkeä aiemmin sattunut voimakas ukkosmyrsky olisi ollut osasyynä onnettomuuteen.

Yli satavuotiaaseen Apollo-teatteriin mahtuu 775 ihmistä, ja teatteri oli onnettomuushetkellä miltei täynnä.

Perjantaisissa tarkastuksissa muista teattereista ei löytynyt välittömiä turvallisuusriskejä. Lontoon West End on maailman kuuluisimpia teatterikeskittymiä, ja teatterit keräävät päivittäin noin 32 000 katsojaa. Vuodessa Lontoon teattereissa käy 14 miljoonaa ihmistä. Teatterit työllistävät yli 40 000 ihmistä.

Monet teattereista ovat kuitenkin Apollon tavoin yli satavuotiaita ja vaatisivat peruskorjauksia, joihin toistaiseksi ei ole löytynyt valtion tukea.

Lähteet: Reuters, AFP

Lue seuraavaksi