1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Yhdysvallat myrskyn ja tornadojen kourissa – ainakin 2 kuollut

Yhdysvaltoihin on ennustettu epätavallista yhdistelmää erilaisia sääilmiöitä. Luvassa on jäisiä myrskyjä, runsasta lumentuloa, tornadoja ja tulvia, joiden pelätään vaikeuttavan kymmenien miljoonien amerikkalaisten joululiikennettä.

Tornadon jälkiä Illinoisissa, USA:ssa 18. joulukuuta. Kuva: Epa / Tannen Maury

Yhdysvaltojen keski- ja eteläosien läpi pyyhkäisevä myrskyrintama on aiheuttanut kuolonuhreja.

Viranomaisten mukaan ainakin kaksi ihmistä on saanut surmansa Mississippin osavaltiossa. Toisen miehen asuntoauto kaatui tuulen voimasta ja toinen mies törmäsi autollaan tielle kaatuneeseen puuhun.

Arkansasin osavaltiossa ainakin viisi ihmistä on loukkaantunut ja parikymmentä taloa vaurioitunut kahden tornadon iskettyä alueelle. Voimakkaat tuulet ovat katkaisseet myös sähköt kymmeniltä tuhansilta kotitalouksilta.

Kehno sää haittaa kymmenien miljoonien amerikkalaisten joulun lomaliikennettä.

Yhdysvaltoihin on ennustettu epätavallista yhdistelmää erilaisia sääilmiöitä. Luvassa on jäisiä myrskyjä, runsasta lumentuloa sekä tornadoja ja rankkasateista johtuvia äkillisiä tulvia, joiden pelätään aiheuttavan lentojen myöhästymisiä ja vaikeuttavan tieliikennettä.

Toisaalta esimerkiksi maan koillisosissa on tv-kanava CNN:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan ollut poikkeuksellisen lämmintä.

Yhdysvaltain autoliitto AAA kertoo, että melkein 86 miljoonaa amerikkalaista lähtee tien päälle joulukuun 21. päivän ja uuden vuoden aaton välillä. Lisäksi 5,5 miljoonaa lentää lomailemaan.