Rasismin vastaiseen mielenosoitukseen tuli Helsingissä noin 150 – video

Tilaisuutta turvasi huomattava määrä poliiseja. Paikalle ei ilmaantunut vastamielenosoittajia.

Kotimaa
Rasismin vastaisen mielenosoituksen osallistujia.
Tilaisuutta turvasi huomattava määrä poliiseja. Paikalle ei ilmaantunut vastamielenosoittajia.

Helsingissä järjestetty rasismin vastainen mielenosoitus on sujunut rauhallisesti. Mielenilmaukseen osallistui järjestäjien mukaan noin 150 henkilöä.

Mielenosoittajat kokoontuivat Havis Amandan patsaalla. Tilaisuutta turvasi huomattava määrä poliiseja. Paikalle ei ilmaantunut vastamielenosoittajia.

– Tänään Suomessa kokoontuu laaja joukko erilaisia järjestöjä ja yhteisöjä yhden viestin kanssa. Se on: ei haluta rasismia kaduille. Se viesti tuntui menevän läpi hyvin eikä kukaan tullut sitten häiritsemään sitä viestin vientiä. Ehkä me ollaan menossa kohti yhdenvertaisempaa yhteiskuntaa, iloitsee tapahtuman järjestäjiin kuuluva Maryan Abadulkarim.

Tempauksella haluttiin osoittaa tukea Tukholman Kärrtorpissa samaan aikaan järjestetylle mielenosoitukselle rasismia ja uusnatseja vastaan. Viikko sitten ryhmä äärioikeistolaisia hyökkäsi rasisminvastaisia mielenosoittajia vastaan samassa Tukholman kaupunginosassa. Useita ihmisiä loukkaantui.

– Tuemme ruotsalaisia heidän vaatimuksissaan saada rasistiset symbolit ja rasistit pois kadulta. Rasismista vapaan yhteiskunnan tavoittelu on myös Pohjoismainen kysymys ja siinä voidaan tehdä yhteistyötä, kertoo Abadulkarim ja toteaa, että esimerkiksi tapahtuman järjestäjiin kuuluva antirasistinen feministinen verkosto Antirasismi X tekee jo nyt yhteistyötä ruotsalaisen järjestön kanssa.