Hodorkovski: En tiedä, paljonko minulla on rahaa

Mihail Hodorkovski ei aio palata liiketoimintaan tai vaatia takaisin öljy-yhtiö Jukosille kuulunutta omaisuutta. Hän haluaa jatkaa yhteiskunnallista vaikuttamista.

Ulkomaat
Mihail Hodorkovski
Venäläinen liikemies Mihail Hodorkovski esiintyi tänään julkisesti pitkän vankeustuomionsa jälkeen. Hodorkovski kertoi, että hänelle selvisi vasta junassa, että hän oli matkalla Berliiniin.

Entinen Venäjän rikkain mies, vankilasta perjantaina vapautunut Mihail Hodorkovski ei omien sanojensa mukaan tiedä, kuinka paljon hänellä on tällä hetkellä rahaa.

Hodorkovski ei aio ryhtyä ostelemaan jalkapalloseuroja, mutta hänellä on tarpeeksi rahaa elämistä varten, mies sanoi häntä vankeusaikana tukeneille luottotoimittajille sunnuntaina.

Hodorkovski ei aio palata myöskään liiketoimintaan tai vaatia takaisin öljy-yhtiö Jukosille kuulunutta omaisuutta.

- Taloudellinen tilanteeni ei ole sellainen, että minun täytyisi tehdä töitä vain ansaitakseni rahaa, Hodorkovski sanoi Berliinissä sunnuntai-iltapäivänä pitämässään tiedotustilaisuudessa.

Hodorkovski kertoi myös, ettei ole nopean vapautumisensa aikana ehtinyt tehdä suunnitelmia tulevaisuudesta. Hän haluaa jatkaa yhteiskunnallisena vaikuttajana, mutta ei aio pyrkiä takaisin politiikkaan.

Lähteet: Itar-Tass, AP