Outo sää Yhdysvalloissa: New Yorkissa lähes kesähelle, toisaalla jäämyrskyjä

Koillis-Yhdysvalloissa tehtiin sunnuntaina joulukuun lämpöennätyksiä. Keskilännessä ja Kanadassa kärsitään jäämyrskyistä ja Yhdysvaltain kaakkoisosissa rankkasateet ja tornadot kiusaavat.

Ulkomaat

Yhdysvaltain koillisosassa on viikonloppuna nautittu kesäisistä lämpötiloista. Ennätyksellisen lämmin sää on ihmetyttänyt New Yorkissa, Philadelphiassa ja Newarkissa. Muualla maassa on taas kärsitty jäämyrskyistä ja tornadoista.

Joulukuun lämpöaalto sai mittarilukemat kohoamaan New Yorkissa +21,5 celsiusasteeseen sunnuntaina. Kyseessä on joulukuun lämpöennätys, sillä aiempi ennätys +17C mitattiin 1998. Newarkissa lämpötila oli sunnuntaina +21 ja Philadelphiassakin +19,5. Myös muissa koillisosan kaupungeissa päästiin lähes parinkymmenen asteen lämpöön. Toisaalta pohjoisemmassa Mainen seudulla on ollut jäämyrskyjä.

Sen sijaan toisaalla Yhdysvalloissa on kärsitty rajuista myrskyistä. Viikonlopun aikana ainakin seitsemän ihmisen tiedetään kuolleen, kertoo CNN (siirryt toiseen palveluun). Kentucyn osavaltiossa rankkasateet ovat paisuttaneet joet tulvimaan, ja kovista sateista on kärsitty eri puolella Kaakkois-Yhdysvaltoja. Mississippissa puolestaan kiusasi tornado.

Keskilännessä puolestaan on kylmä sää ja lunta on satanut kymmeniä senttejä. Myös jäämyrskyt ovat vaikeuttaneet elämää. Tiet ovat olleet liukkaita joulun menoliikenteessä.

Kanadassa puolestaan on poikkeuksellisen kylmää ja satoja tuhansia ihmisiä on ilman sähköä jäämyrskyjen vuoksi. Jäämyrskyssä nopeasti kylmenevä sadevesi jäätyy pinnoille.

Lähteet: AP, Yle Uutiset