1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Puuskatuuli toi sähkökatkoja Pirkanmaallekin

Eniten puuskainen tuuli koetteli sunnuntaina länsirannikkoa, mutta sisämaassakin kaatui puita sähkölankojen päälle.

Sääkartta.
Ilmatieteen laitoksen mukaan maan länsiosissa Satakunnassa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjanmaalla tuuli voi yltää puuskissa noin 20 metriin sekunnissa sunnuntai-illan ja yön aikana. Myrskyn takia lauttaliikenne Ruotsista Tanskaan ja Norjaan on pysäytetty ja junaliikenne Göteborgin ja Strömstadin välillä keskeytetty.

Yön myrsky aiheutti lähinnä yksittäisiä sähkökatkoja Pirkanmaalla. Elenian verkossa oli aamukuudelta kuutisenkymmentä asiakasta sähköttä Urjalassa.

Tuulenpuuskat aiheuttivat sähkökatkoja yöllä myös Leppäkosken Sähkön alueella muun muassa Parkanossa, Ikaalisissa ja Hämeenkyrössä.

– Kaikki sunnuntaina illan kovan tuulen aiheuttamat keskijänniteverkon viat on korjattu ja sähköt palautettu asiakkaille. Yksittäisiä pienjännitevikoja saattaa kuitenkin ilmetä eri puolilla jakelualuetta, Leppkosken Sähkön verkkosivuilla kerrotaan.

Pahimmillaan sunnuntaina oli sähköttä kymmenen tuhatta kotia länsirannikon alueella. Myrskytuulet puhalsivat puuskissa noin 25 metrin sekuntivauhtia rannikolla ja vielä mantereellakin yli 20 metriä sekunnissa.