Vatajankosken sähkö: Myrsky syksyn pahin

Vatajankosken sähkön käyttöpäällikön Esa Lindstedtin mukaan sunnuntaina alkanut myrsky koetteli etenkin Pohjois-Satakunnan taajamia. Hän kuvaili myrskyä syksyn voimakkaimmaksi alueellaan.

Kotimaa
22.12.2013 myrskyn tuhoja Pomarkussa
Jari Laasanen / Yle

Satakunnassa on korjattu koko yö sunnuntaina alkaneen myrskyn aiheuttamia sähkövikoja. Aamulla klo 7 Fortumilla on yhä yli tuhat asiakasta ilman sähköä: Merikarvialla 800, Ulvilassa 340, Kokemäellä 135 ja Porissa 50.

Vatajankosken Sähkön verkkoalueella viat aiheuttavat sähkökatkoja yhä muutamalle sadalle asiakkaalle. Käyttöpäällikkö Esa Lindstedtin mukaan yö on ollut työläs.

- Koko porukalla on painettu koko yö. Nyt alkaa helpottamaan, kun yli 6000 asiakasta oli pahimmillaan ilman sähköä, Lindstedt kertoo.

Myrsky koetteli tällä kertaa etenkin Pohjois-Satakunnan asukkaita. Vatajankosken Sähkö arvioi, että myrsky oli Pohjois-Satakunnassa syksyn voimakkain.

- Meillä on neljä-viisi myrskyä ollut ja tämä oli pahin. Se koetteli etenkin taajamia. Esimerkiksi Laviassa on mennyt pylväitä poikki ja Kankaanpään keskustassa oli laajoja katkoja, Lindstedt kertoo.

Omakotitalosta lähti peltikatto

Satakunnan pelastuslaitokselta kerrotaan yön sujuneen rauhallisesti normaaleja myrskytehtäviä hoitaen. Eniten pelastuslaitosta ovat työllistäneet tielle kaatuneet puut, joita on raivattu useita koko Satakunnan alueella.

Kullaalla Lavian suunnasta tullut auto törmäsi tielle kaatuneeseen puuhun. Rytäkästä selvittiin auton öljypohjan irtoamisella.

Kankaanpäässä pelastuslaitos joutui peittämään pressuin omakotitalon, josta irtosi peltikatto kokonaan. Noin 200 neliön peltikatto ei kestänyt puuskaista tuulta.

Pelastuslaitoksen mukaan tästäkin myrskystä on selvitty ilman henkilövahinkoja.