Synnintuntoon tullut varas palautti Jeesus-lapsen seimeen

Kokkolassa varastettu Jeesus-lapsi-hahmo ehti olla kateissa noin vuorokauden. Varas palautti nuken ja jätti seimelle myös katumuskirjeen. Järjestäjät pelkäävät, että ilkivallasta tulee jokavuotinen perinne.

ilmiöt
Kuvassa kokkolalainen Reijo Ruotsalainen
Reijo Ruotsalainen toi seimen jälleen maanantaina Kokkolan keskustan kävelykadulle. Kalle Niskala / Yle
Kuvassa varkaan kirjoittama kirje, jonka hän kirjoitti, kun palautti varastamansa Jeesus-nuken.
Varas jätti seimelle katumuskirjeen.

Jeesus-lapsi-hahmo ja muuta tavaraa varastettiin seimestä viime lauantain vastaisena yönä. Seimi oli tuolloin säilytyksessä Antti Chydeniuksenkadulla. Tällä kertaa isoimmat hahmot säästyivät kuitenkin ilkivallalta, viime vuonna myös Maria ja Josef varastettiin samasta paikasta. Niitä ei ole saatu takaisin.

Jeesus-hahmo palautettiin seimelle sunnuntai-iltana. Varas oli kirjoittanut myös katumuskirjeen.

Varas pahoitteli syntistä tekoaan ja katuu varkauttaan.

Reijo Ruotsalainen, Kokkolan helluntaiseurakunta

– Kirje oli oikein hellyyttävä. Varas pahoitteli syntistä tekoaan ja katuu varkauttaan. Esimerkillistä toimintaa, sanoo Reijo Ruotsalainen Kokkolan helluntaiseurakunnasta.

Pelkona Gävle-pukin kohtalo

Järjestäjien pelkona on, että ilkivallasta tulee jokavuotinen perinne, Gävlen olkipukin tapaan. He ovat kuitenkin tyytyväisiä tämänvuotiseen käänteeseen.

– Nyt seimi voi onneksi taas palvella alkuperäisessä tarkoituksessaan ja tuoda iloa lapsille ja vähän aikuisillekin, Ruotsalainen sanoo.

Seimellä Kokkolan helluntaiseurakunta on kerännyt myös lahjoja vähävaraisille lapsiperheille ja vanhuksille. Lahjat toimitetaan perille yhteistyössä Kokkolan sosiaalitoimen kanssa.

– Lahjoja on tullut paljon, ja olemme siitä hyvin kiitollisia, Ruotsalainen sanoo.

Seimi on Kokkolan kävelykeskustassa ja Antti Chydeniuksenkadulla kolmatta vuotta. Viime vuonna se tärveltiin kaksi kertaa.

Juttuun lisätty video ja kuvia klo 12.00