1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kulttuuri

Yle lopettaa Tonttu Toljanterin joulukalenterin

Rakastettu Tonttu Toljanteri seikkailee televisiossa jouluaattona viimeisen kerran, sillä ensi vuonna joulukalenterissa puhaltavat uudet tuulet.

kulttuuri
Tonttu Toljanteri.
Tonttu Toljanteri.Yle Kuvapalvelu

Lasten rakastama Tonttu Toljanterin joulukalenteri on tullut tiensä päähän. Viimeinen jakso nähdään huomenna tiistaina Pikku Kakkosessa.

Ohjelman lopettamisesta on sovittu yhdessä käsikirjoittaja Annukka Kiurun kanssa, kertoo Ylen lasten ja nuorten ohjelmien päällikkö Teija Rantala.

– Käsikirjoittaja jatkaa työskentelyä meillä, mutta alkaa tehdä nyt muuta, Rantala sanoo.

Rantalan mukaan keskusteluja ohjelman lopettamisesta oli käyty jo jonkin aikaa. Hän ei kerro varsinaista syytä lopettamispäätökselle, mutta mainitsee, että vika ei piillyt ainakaan katsojaluvuissa.

– Katsojaluvut ovat pysyneet koko ajan melko samoina, Rantala sanoo.

Tonttu Toljanterin tarina sai alkunsa jo vuonna 1998, jolloin tontut nähtiin ensimmäisen kerran Ylen Pikku Kakkosessa. Myöhemmin Annukka Kiuru kirjoitti Tonttu Toljanterin ja hänen apulaisensa Viänäsen seikkailuista myös kaksi tv-sarjaa ja elokuvan.

Toljanterin joulukalenteria on esitetty Yle TV2:lla aina joulukuun 1.–24. päivä jo seitsemänä vuotena peräkkäin.

Ylen viestintäjohtaja Reija Hyvärinen lohduttaa Toljanteri-faneja sanomalla, että ensi vuonna suosikkiohjelman tilalla nähdään uudenlainen joulukalenteri. Tieto ensi vuoden joulukalenterista julkistetaan vielä tämän vuoden puolella 30.12.

Ylen lastenohjelmat täyttävät ensi vuonna 50 vuotta, minkä vuoksi yhtiö satsaa vuonna 2014 erityisesti lastenohjelmiin.

– Lapsia tullaan juhlimaan näyttävästi, tulossa on paljon uutta kivaa. Ensi vuonna teemme pitkästä aikaa esimerkiksi varta vasten lapsille suunnattua radiodraamaa, Hyvärinen sanoo.

Lue seuraavaksi