Ennätysmies: Kotona 11 000 videopeliä

Bostonissa asuva mies ostaa joka päivä kaksi uutta peliä, vaikkei ehdi pelata entisiäkään.

Ulkomaat

43-vuotias, Bostonissa asuva Michael Thomasson omistaa enemmän videopelejä kuin kukaan toinen maapallolla. Ennätyksen todistaa uusi peleihin keskittynyt Guinnessin ennätyskirja.

Kun kirjan tekijät kävivät Thomassonin kotona tekemässä virallisen laskelman pelien määrästä, summaksi saatiin 10 607. Laskennasta on kuitenkin jo yli vuosi. Hän on hankkinut tällä välin uusia pelejä ja sitä paitsi komeroista löytyi laskennan jälkeen unohtuneita pelikätköjä. Pelimies arvelee, että todellinen lukumäärä ylittää jo 11 000.

Thomasson kertoo saaneensa ensimmäisen pelinsä 12-vuotiaana joululahjaksi. Kyseessä oli Cosmic Avenger.

Varsinainen keräilyharrastus alkoi hieman myöhemmin, kun nuori mies joutui odottamaan himoitsemaansa Colecovision-konsolia kokonaisen vuoden. Tuolloin hän päätti hankkia itselleen kaikki pelit, mitä vain saa käsiinsä.

Nyt keski-ikäisenä ja pienen tyttären isänä Thomasson kertoo pelailevansa vain kolmisen tuntia viikossa. Harrastus kuitenkin jatkuu ja hän ostaa tasaiseen tahtiin kaksi peliä päivässä. Hän ei siis ole pelannut kaikkia omistamiaan pelejä.

Thomasson sanoo käyttävänsä peleihin vuodessa noin 3 000 dollaria (2 200 euroa), mistä voidaan päätellä, ettei Thomasson maksa peleistä täyttä hintaa. Hän työskentelee pelisuunnittelijana, opettaa samaa alaa ja kirjoittaa myös peleihin liittyvää tietoutta.

Edellinen virallinen pelien määrän Guinness-ennätystä piti hallussaan Floridassa asuva Richard Lecce, joka omisti 8 616 peliä.

Lähteet: AP