1. yle.fi
  2. Uutiset

Greenpeace: Sini Saarelan oikeuskäsittely on lopetettu

Syyskuussa Venäjällä pidätettiin 30 Greenpeace-aktivistia ja yksi Arctic Sunrise -aluksen miehistön jäsen näiden yritettyä kiivetä Prirazlomanaja-öljynporauslautalle Barentsinmereen kuuluvalla Petšoranmerellä.

Kotimaan uutiset
Sini Saarela (vas.) ja kaksi muuta Greenpeace-aktivistia Pietarissa 18. joulukuuta.
Sini Saarela (vas.) ja kaksi muuta Greenpeace-aktivistia Pietarissa 18. joulukuuta.EPA

Greenpeace-aktivisti Sini Saarelan oikeuskäsittely on lopetettu, Greenpeace kertoo (siirryt toiseen palveluun) Twitterissä.

Järjestön mukaan lähes kaikkien syyskuussa pidätettyjen aktivistien oikeusjuttujen käsittely on nyt lopetettu. Tietoja lopettamispäätöksistä eri aktivistien osalta on tullut useaan otteeseen tiistain ja keskiviikon aikana.

Suomen Greenpeacen viestintäpäällikön Juha Aromaan mukaan vielä ei ole tietoa siitä, milloin Saarela ja muut aktivistit pääsevät poistumaan Venäjältä. Aromaa toivoo, että viisumit maasta poistumiseen saadaan mahdollisimman nopeasti.

– Seuraavaksi on viisumin haku edessä. Matkustuspäivästä ei ole vielä tietoa.

Greenpeacen mukaan aktivistit aikovat nauttia tänään yhdessä joulupäivän aterian. Tämä on mahdollisesti viimeinen kerta, kun kaikki aktivistit ovat koolla sen jälkeen, kun heidät pidätettiin syyskuussa.

30 Greenpeace-aktivistia ja yksi Arctic Sunrise -aluksen miehistön jäsen pidätettiin Venäjällä heidän yritettyä kiivetä Prirazlomanaja-öljynporauslautalle Barentsinmereen kuuluvalla Petšoranmerellä.

Aktivistit pääsivät marraskuussa pois tutkintavankeudesta odottamaan oikeudenkäyntiä. Venäjän parlamentin alahuone duuma hyväksyi viime viikolla armahduslain, joka mahdollisti Greenpeace-aktivistien oikeusjuttujen käsittelyn lopettamisen.

Lue seuraavaksi