1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Sini Saarela illalla Suomeen – mielenosoitusmatka venyi yli kolmen kuukauden pituiseksi

Venäjällä joulupäivänä armahdettu Greenpeace-aktivisti Sini Saarela sai paluuviisumin Suomeen eilen tapaninpäivänä.

Kotimaan uutiset
Sini Saarela ja kaksi muuta Greenpeacen Arctic30-ryhmään kuuluvaa aktivistia esittelevät toimittajille juuri saamiaan maastapoistumisviisumeita maahanmuuttoviraston toimipisteen ulkopuolella.
Sini Saarela (kesk.) ja kaksi muuta Greenpeacen Arctic30-ryhmään kuuluvaa aktivistia esittelivät toimittajille juuri saamiaan maastapoistumisviisumeita maahanmuuttoviraston toimipisteen ulkopuolella Pietarissa 26. joulukuuta.GRPE

Greenpeace-aktivisti Sini Saarela saapuu Suomeen tänään perjantaina illalla. Saarela on luvannut antaa tiedotusvälineille haastatteluja saavuttuaan. Takana on yli kolme kuukautta, joiden aikana häntä on syytetty ensin merirosvouksesta ja sitten huliganismista, hän on istunut tutkintavankeudessa, ja hänet on vapautettu odottamaan oikeudenkäyntiä.

Saarela oli 30:n aktivistin joukossa, jotka osoittivat mieltään arktista öljynporausta vastaan yrittämällä kiivetä venäläiselle öljynporauslautalle Barentsinmerellä syyskuun lopussa. Tällä viikolla Saarela armahdettiin, ja eilen torstaina hänelle myönnettiin paluuviisumi Suomeen.

Venäjän parlamentin alahuone duuma hyväksyi viime viikolla armahduslain, joka mahdollisti Greenpeace-aktivistien oikeusjuttujen käsittelyn lopettamisen.

Lue seuraavaksi