Kuntien suoraveloitus tökkii - asiakkaat hommiin

Esimerkiksi Porin kaupunki ei onnistunut muuttamaan suoraveloituslaskuja automaattisesti suoramaksuiksi tai e-laskuiksi KuntaPro-yhtiön teknisten ongelmien vuoksi.

Kotimaa
Verkkopankin uusi maksu -sivusto.
Yle

Porin lisäksi Eurajoki, Pomarkku ja Ulvila eivät yllättäen ole pystyneet muuttamaan suoraveloitus-laskutustaan uusien EU-asetusten mukaiseksi.

Suoraveloituspalvelu päättyy tammikuun lopussa. Esimerkiksi Porin kaupungin tilitoimisto on aikaisemmin ilmoittanut, että suoraveloitukset muuttuvat automaattisesti suoramaksuiksi tai e-laskuiksi. Tämä ei kuitenkaan toteudu kunnille palveluja tarjoavana Kuntapro-yhtiön teknisten ongelmien takia.

Muun muassa Porin suoraveloitusasiakkaiden on nyt itse muutettava laskunsa joko e-laskuiksi tai suoramaksuiksi.

- Kaupungin käyttämä tilitoimisto ei ole onnistunut tekemään automaattista muutosta ja nyt asiakas joutuu valitettavasti täyttämään valtakirjan ja palauttamaan sen palautuskuoressa KuntaProlle tai vaihtoehtoisesti viemään sen suoraan pankkiin, kertoo Porin varainhankintapäällikkö Jouni Lampinen.

Porin kaupungilla on noin 2 300 suoraveloitusasiakasta ja suoraveloitusvaltakirjoja on noin 2 800.

- Tottakai pahoittelemme tilannetta ja toivomme, että muutos olisi saatu tehtyä automaattisesti.

Korjaus klo 14.19: Useat suomalaiskunnat eivät yllättäen ole pystyneet muuttamaan suoraveloitus-laskutustaan uusien EU-asetusten mukaiseksi. Täsmennetty kuntien nimet Eurajoki, Pomarkku ja Ulvila.