1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päivähoito

Pori haluaa Muksunetin kaikkiin päiväkoteihin

Porissa Muksunettiä on tähän asti kokeiltu vasta joka kolmannessa päiväkodissa. Lasten vanhemmat ovat sitä sukupolvea, joille netti ja some ovat arkipäivää.

päivähoito
Kuva Muksunetin nettisivulta.
Lore Korpelainen / Yle

Porin kaupunki haluaa ottaa kodin ja päiväkodin välisen viestijärjestelmän eli Muksunetin käyttöön kaikissa päiväkodeissa.

Tavoitteena on, että kaikki kolmekymmentä päiväkotia siirtyvät Muksunettiin seuraavan kahden vuoden aikana. Järjestelmää on kokeiltu jo kymmenessä päiväkodissa ja kokemukset ovat olleet pääosin myönteisiä.

Porissa Uudenkoiviston, Söörmarkun ja Viikarin päiväkodit ovat käyttäneet Muksunettiä pisimpään.

– Toisista ryhmistä saattaa mennä jopa päivittäin tietoa eteenpäin, toisista noin kerran kuukaudessa. Vanhemmat ovat kovasti tykänneet järjestelmästä, sanoo varhaiskasvatuspäällikkö Ritva Välimäki.

Internetissä toimivan Muksunetin laajenemista estää vielä päiväkotien puutteelliset laitteet ja nettiyhteydet. Välimäki haluaa Muksunetin kaikille käyttöön mahdollisimman nopeasti.

– Muksunetti on vahvasti osoittanut tarpeellisuutensa. Siihen sisältyy niin paljon myönteisiä asioita, että haluamme viedä sen vauhdilla eteenpäin. Lasten vanhemmat ovat sitä ikäluokkaa, että heille netti ja some ovat tätä päivää.

Muksunetin välityksellä välitettään tietoa koko päiväkodista, tietystä ryhmästä tai yksittäisestä lapsesta.

– Kysymyshän on myös hoitopaikassa olevan lapsen arjen avaamisesta.

Lue seuraavaksi