1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Poliisi varoittaa pytonkäärmeestä: Kuristi vartijan loistohotellin liepeillä Balilla

Noin 4,5-metrinen pytonkäärme oli nähty usein remontissa olevan hotellin lähellä suositulla turistialueella. Pyydystämään lupautunut vartija joutui käärmeen tappamaksi, kun se osoittautui liian voimakkaaksi yhden ihmisen pidettäväksi.

Ulkomaat

Indonesiassa Balin lomasaarella poliisi varoittaa turisteja karkuteillä olevan suuren käärmeen vuoksi. Yli nelimetristä pytonia on etsitty siitä saakka, kun se kuristi käärmeen pyydystämistä yrittäneen vartijan kuoliaaksi varhain torstaina.

Onnettomuus sattui turistien suosimalla Sanurin alueella. Auttamaan lupautunut vartija oli ottanut kiinni Bali Hyatt -hotellin liepeillä usein nähdyn suuren pytonin. Hotelli on ollut suljettuna remontin vuoksi, mutta lähellä on paljon turistien suosimia ravintoloita ja muita hotelleja.

Vartija oli nostanut pytonin hartioilleen, ottanut käärmeen pään toisen kätensä otteeseen ja hännän toiseen käteen, mutta iso käärme oli liian voimakas yhden miehen otteeseen. Käärme sai kiedottua itsensä miehen kaulan ympäri ja kuristi hänet, kertoi tapauksen nähnyt hotellin työntekijä. Poliisin mukaan joitain ihmisiä oli lähistöllä tapahtumahetkellä, mutta he olivat liian peloissaan auttaakseen miestä.

Pyton pakeni tapauksen jälkeen takaisin puskikkoon, ja poliisi kehottaa alueella olevia turisteja olemaan varovaisia. Aikuiset ihmiset joutuvat vain aniharvoin pytonin tappamiksi, mutta vastaavia onnettomuuksia on sattunut joskus.

Balilla on joulun ja uudenvuoden aikaan kymmeniä tuhansia turisteja.

Lähteet: AFP, AP

Lue seuraavaksi