1. yle.fi
  2. Uutiset

Ministeri Niinistö kiittää Sini Saarelaa ja toivottaa tervetulleeksi kotiin

Ympäristöministeri Ville Niinistön (vihr.) mukaan Saarela on kiinnittänyt ihmisten huomion Arktiksen luonnon turvaamiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan.

Kotimaan uutiset

Ympäristöministeri Ville Niinistö (vihr.) toivottaa tänään julkaistussa blogikirjoituksessaan Greenpeace-aktivisti Sini Saarelan tervetulleeksi kotiin. Niinistön mukaan Suomessa on Saarelan ansiosta keskusteltu paljon arktisen öljynporauksen riskeistä sekä siitä, mikä on oikea tapa kiinnittää huomiota suuriin ympäristökriiseihin.

Niinistö kiittää Saarelaa siitä, että hän on kantanut vastuunsa oman toimintansa seuraamuksista.

- Sinä olet kunnioitettavasti osoittanut valmiutta kantaa täyden oikeudellisen vastuun omista teoistasi, samalla kun olet kiinnittänyt ihmisten huomiota Arktiksen herkän luonnon turvaamiseen ja ilmastonmuutoksen torjuntaan, Niinistö kirjoittaa.

Lisäksi hän kirjoittaa olevansa iloinen siitä, että Saarelan kansainvälisen merioikeuden kannalta kyseenalainen pidätys Venäjällä päättyi nopeammin kuin aiemmin arvioitiin.

Niinistö kertoo myös kokeneensa riittämättömyyden tunnetta, koska ympäristökriisien ratkaisusta ei keskustella riittävästi Suomessa.

Lue seuraavaksi