1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Kaksi uimaria hukkui Kanariansaarilla huonon sään vuoksi – kovia sateita myös Ranskassa ja Britanniassa

Aallot veivät uimarit mukanaan Graciosan saarella, viranomaiset kertovat.

Ulkomaat
Myrskyt ovat riepotelleet Etelä-Eurooppaa jo viikkoja. Kuva on A Guardassa, Espanjan lounaisrannikolla, joulukuun 25. päivä.
Myrskyt ovat riepotelleet Etelä-Eurooppaa jo viikkoja. Kuva on A Guardassa, Espanjan lounaisrannikolla, joulukuun 25. päivä.Miguel Riopa / AFP / Lehtikuv

Espanjalaisviranomaiset syyttävät kovia tuulia, kaatosateita ja valtavia aaltoja kahden uimarin kuolemasta Kanariansaarilla.

Lanzaroten pohjoispuolella sijaitsevalla Graciosan saarella 47-vuotias mies ja 11-vuotias tyttö hukkuivat, kun aallot veivät heidät mukanaan, hallinto kertoi tiedotteessa perjantaina. Kaksi muuta saman perheen jäsentä – 16-vuotias poika ja 12-vuotias tyttö – saatiin pelastettua merestä.

Toisessa erillisessä onnettomuudessa venäläinen purjehtija pelastettiin uppoavasta aluksestaan.

Lisäksi Manner-Espanjan Valenciassa sijaitseva kuuluisa oopperatalo jouduttiin sulkemaan, koska sen rappaukset putoilivat tuulessa ja sateessa. Oopperatalo pidetään kiinni niin kauan, että se saadaan korjattua ja turvalliseksi kävijöille.

Myös Britanniassa huono sää vaikeutti joulun alla iskeneen myrskyn jälkien siivoamista. Britannian energiaviranomaisten mukaan noin 20 000 ihmistä on ilman sähköjä eri puolilla maata.

Ranskassa puolestaan varoitettiin jälleen uusista tulvista.

Lähteet: AP

Lue seuraavaksi