1. yle.fi
  2. Uutiset

Greenpeace-aktivisti Sini Saarela saapui Suomeen – video

Saarela sanoi saavuttuaan aikovansa jatkaa työtä arktisten alueiden puolesta. Hänen mukaansa armahdus oli mahdollisesti Venäjän pr-temppu ja armahdus oli sikälikin kyseenalainen, että ryhmä oli pidätetty laittomasti kansainvälisiltä vesiltä.

Kotimaan uutiset
Sini Saarela.

Greenpeace-aktivisti Sini Saarela saapui perjantaina Suomeen junalla Pietarista. Juna oli perillä Helsingin rautatieasemalla hieman iltakymmenen jälkeen.

- Tapaus ja arktinen alue on saanut paljon huomiota maailmanlaajuisesti sekä myös Suomessa ja Venäjällä. Vankilassa viettämäni aika ei ole mennyt hukkaan, koska tapauksen saama huomio osoittaa kuinka paljon ihmiset välittävät arktisesta alueesta, Saarela kommentoi junasta astuessaan.

- Tulen jatkamaan työtä arktisten alueiden puolesta, mutta seuraavaa kohdetta ei ole vielä päätetty. On vaikea sanoa vielä millaista merkitystä tämän päivän tapahtumilla on, mutta jos se auttaa arktisen alueen suojelua niin se on sen arvoista, hän sanoi.

Saarela uskoo, että protestin myötä ihmiset ovat tulleet tietoisiksi millaisia öljynporauksia maailmassa tälläkin hetkellä suoritetaan.

Saarelan mukaan ryhmä oli laittomasti pidätetty kansainvälisiltä vesiltä ja katsoo siksi, että varsinaisesti heitä ei olisi myöskään pitänyt siksi armahtaa.

- Laivamme on pidätettynä ja teoriassa on mahdollista, että meitä vastaan nostetaan vielä uusia syytteitä. Eli voidaan ajatella, että tässä on kyse jonkinlaisesta Venäjän pr-tempusta, Saarela sanoi.

Saarela kertoi olevansa iloinen tavatessaan läheisensä ja toivoi pääsevänsä ensimmäiseksi saunomaan kotiin päästyään.

Paikalla oli parikymmentä median edustajaa sekä pari Greenpeacen tiedottajaa. Mitään erityistä vastaanottoseremoniaa Greenpeace ei ollut järjestänyt.

Lue seuraavaksi