Peruutushuhut kiusaavat Riihimäki-rallin järjestäjiä

Riihimäki-rallin järjestäjät ovat viime päivinä saaneet vastata huhuihin, joissa väitetään rallin peruuntuvan surkeiden kelien takia. Järjestäjien mukaan F-cupin avaava talviralli ajetaan tammikuussa olivatpa olosuhteet mitkä tahansa.

ralliautoilu
Ralliauto hyppää korkealle yleisön edessä lumisella erikoiskokeella
Toisin oli tammikuussa 2010, jolloin lunta riitti Riihimäki-rallin yleisöerikoiskokeelle, joka ajettiin raviradalla hyppyrin ylitse. Sama hyppyri ajetaan läpi tammikuussa 2014.Riihimäen Urheiluautoilijat / Yle

Riihimäki-rallin ympärillä on viime aikoina pyörineet huhut, joiden mukaan ralli peruttaisiin tai ainakin siirrettäisiin toiseen ajankohtaan. F-cupin käynnistävä talviralli pitäisi ajaa Riihimäen ympäristössä tammikuun 18. päivä. Erikoiskokeita on seitsemän, erikoiskoekilometrejä yhteensä 85.

– Keliolosuhteet ovat nyt hiukan hankalat, mutta on meillä vielä hyvin aikaa odottaa suotuisia kelejä. Pitkän ajanjakson ennusteiden mukaan ilmat kylmenevät vuodenvaihteesta lähtien ja pysyvät pakkasella aina kilpailupäivään saakka, korostaa kilpailunjohtaja Timo Rintakoski huhumyllyn kumoamiseksi lähetetyssä tiedotteessa.

Pitkän ajanjakson ennusteiden mukaan ilmat kylmenevät vuodenvaihteesta lähtien ja pysyvät pakkasella aina kilpailupäivään saakka

Timo Rintakoski

Raliin tiedottajan Pekka Virtasen mukaan Riihimäki-rallin järjestäjät eivät törmää ensimmäistä kertaa surkeisiin olosuhteisiin.

Ralli historiansa aikana peruutettu vain kerran. Vuonna 1974 peruttiin kaikki talven rallit Hankirallia lukuun ottamatta energiakriisin vuoksi.

Kilpailunjohtaja Timo Rintakoski on joulunpyhinä tutkaillut sääennusteita ja uskoo että suursäässä tapahtuu muutos ennen 18. päivää.

– Joskus pakkasia piti odotella kisaviikolle, joten tällä hetkellä kilpailun peruuttamista ei edes harkita.

Riihimäen Urheiluautoilijat järjestävät Riihimäki-rallin 39. kerran. Viime vuosien tapaan rallin ohjelmassa on raviradalla ajettava yleisöerikoiskoe.

Suomen suostuimmassa rallisarjassa kisaillaan cup-mestaruudesta neljässä kategoriassa. Ilmoittautuneita autokuntia on tähän mennessä satakunta.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus