HS: Huumepoliisissa vinkkimiesten rikosten sormien läpi katsominen tavallista

Helsingin huumepoliisissa toiminut poliisi myöntää, että huumepoliisi katsoo vinkkimiestensä rikoksia sormien läpi. Hänen mukaansa huumerikoksia on kuitenkin vaikea tutkia nykylain puitteissa niin, että tuloksia syntyisi.

Kotimaa
Kuvassa huumeita auton takakontissa.
Suomen ja Viron poliisit paljastivat vuoden 2013 lopulla merkittävän, virolaisista henkilöistä koostuvan organisaation, joka on salakuljettanut huumausaineita Keski-Euroopasta Suomeen. Keskusrikospoliisin joulukuussa julkaisemassa valokuvassa näkyy huumeita auton takakontissa. Keskusrikospoliisi / Lehtikuva

Helsingin huumepoliisissa pitkän uran tehnyt entinen poliisi sanoo, että kaikki ovat tehneet huumepoliisissa rikoksia – myös hän itse.

Poliisi oli itse ottanut yhteyttä Helsingin Sanomiin seurattuaan huumepoliisin päällikön Jari Aarnion rikosepäilyihin sekä poliisin tietolähdetoimintaan liittyvää uutisointia.

Poliisin mukaan epärehellisin keinoin saadaan aikaa tulosta, mutta keinot ovat olleet osin härskejä. Hänen mielestään huumerikoksia ei kuitenkaan pysty tutkimaan nykyisen lain puitteissa niin, että tuloksia syntyy, siksi hän on valmis puolustamaan laittomia keinoja, tiettyyn rajaan asti.

Poliisi myöntää oikeiksi epäilyt siitä, että huumepoliisi katsoo vinkkimiestensä rikoksia sormien läpi. Hän pitää sitä normaalina ja hyväksyttävänäkin menettelynä. Suomen lain mukaista toimintaa se tosin ei ole.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus