Asiantuntijat: "Schumacher on todella hyvä laskettelija" – Onnettomuuspaikan vaikeissa rinteissä helppo eksyä

Yhdysvaltalaisen uutiskanavan haastatteleman brittitoimittajan mukaan Michael Schumacher kehittyi nopeasti loistavaksi laskettelijaksi. Toisen asiantuntijan mukaan Meribelin hiihtokeskuksen rinteet ovat todella vaativia.

urheilu

Brittiläinen journalisti Kevin Garside kertoi uutiskanava CNN:lle, että Michael Schumacher on "todella hyvä laskettelija". Schumacher on kuitenkin peloton, kuten useimmat F1-kuljettajat.

- He eivät tunne pelkoa kuten sinä ja minä. Heissä ei ole sellaista geeniä, joka antaisi heidän kulkea hitaasti, Garside sanoi.

Garsiden mukaan Schumacher ei harrastanut laskettelua, kun hän ryhtyi ajamaan Ferrarilla vuonna 1996, mutta saman vuoden loppuun mennessä hän oli kehittynyt loistavaksi. Ferrari järjesti joka vuosi Italian Alpeilla mediaviikon, jossa järjestettiin myös laskukilpailu. Schumacher voitti nopeana laskijana jokaisen kilvan.

- Schumacher oli myös hyvin tietoinen häntä ympäröivistä vaaroista, ja halusi perehtyä rinteisiin ja niiden kallistumiin hyvin, Garside kertoo.

Hiihtokeskus tunnetaan vaikeista rinteistään

Sunnuntain onnettomuus tapahtui suositussa Meribelin hiihtokeskuksessa, joka tunnetaan vaativista rinteistään. Suurin osa rinteistä sijaitsee puurajan yläpuolella, eli ei kasva puita, sanoo entinen SKI Magazine -lehden toimittaja Paul Hochman.

- Tämän vuoksi muut kuin erittäin kokeneet laskijat voivat todella helposti eksyä, koska näkyvissä ei ole juuri muuta kuin valkoista lunta, Hochman sanoo.