Hyppää sisältöön

Kassamagneettien konsertit myyvät hyvin lippuja

Nimekkäät esiintyjät ja monipuolinen ohjelmisto vetävät väkeä Hämeenlinnan Verkatehtaalle keväällä. Yksi Verkatehtaan valteista on hyvä sijainti Hämeenlinnan ja Tampereen välimaastossa. Monet Vanaja-salin kevään konserteista on jo myyty loppuun.

Kuva: YLE / Markku Karvonen

Verkatehtaan kulttuuri- ja kongressikeskuksen kevään tapahtumat vetävät hyvin väkeä Hämeenlinnaan. Mikään Verkatehtaalla järjestetty konsertti tai stand up ei ole jäänyt unholaan tai kysynnän ulkopuolelle, sanoo Verkatehtaan toimitusjohtaja Jouko Astor.

Tammikuun lopulla Verkatehtaan Vanaja-salissa esiintyy Venäjän arvostetuimpiin balettiseurueisiin lukeutuva St Petersburg Festival Ballet. Astorin mukaan baletti-seurueen Pähkinänsärkijä-esitys on kiinnostanut ihmisiä tavattoman paljon.

Kevään kassamagneetteja ovat myös maaliskuussa Hämeenlinnassa esiintyvät J.Karjalainen ja Jari Sillanpää. Esimerkiksi Sillanpään Liekeissä-konsertin lipuista myytiin heti ensimmäisenä päivänä kaksi kolmannesta.

– Samoin ensimmäistä kertaa Vanaja-salissa vierailevan Tampereen Filharmonian konserttiin on ostettu hienostii lippuja jo ennakkoon. Myös hevimusiikkia esittävä Sonata Arctica on myynyt ennakkoon hyvin, luettelee Astor.

Ohjelmisto täydentyy koko ajan

Jo nyt näyttää siltä, että kulttuurinnälkäiset saavat nauttia Verkatehtaalla monipuolisista esityksista. Mutta tässä ei ole vielä kaikki, sanoo Astor. Paljon yllätyksiä on vielä luvassa, sillä läheskään kaikkea kevään ohjelmistosta ei vielä ole julkistettu.

– Varmaan tuossa tammikuun aikana tulevat loput julkisuuteen. Artistit itse päättävät tai artistien promoottorit päättävät, milloin esitykset pannaan myyntiin. Osa panee hyvin aikaisin, ja osa vasta viime metreillä. Minulle ei ole koskaan oikein auennut tämän taktiikan salat, että mikä missäkin tapauksessa on parasta.

Yleisön maku ja mieltymykset ratkaisevat viime kädessä sen, mikä menee kaupaksi, muistuttaa Jouko Astor.