Venäläiset matkailijat löytävät Tampereen entistä paremmin

Visit Tampere on panostanut tiedottamiseen erityisesti Pietarin alueella. Tampereella on tarjolla runsaasti erilaista ohjelmaa venäläisturisteille.

Kotimaa
Valoviikkojen hevosvalot Hämeensillan yllä
Mika Kanerva / Yle

Pirkanmaalle matkustaa entistä enemmän venäläisiä turisteja. Venäläismatkailijoita on houkuteltu Pirkanmaalle parantamalla tiedottamista.

– Olemme panostaneet viime vuosina erityisesti Pietarin alueelle, kertoo matkailun laatujohtaja Kari Saikkonen Visit Tampereesta. Meillä on monenlaisia kampanjoita siellä ja olemme lähestyneet matkanjärjestäjiä.

Tiedottamisen onnistuminen näkyy kohonneina matkustajamäärinä. Tosin osa heistä ei näy ollenkaan yöpymistilastoissa.

– Osalla matkailijoista on ystäviä, tuttavia tai sukulaisia näillä seuduilla, joiden luona he vierailevat ja yöpyvät, Saikkonen kertoo.

Tarjolla runsaasti venäjänkielistä ohjelmaa

Vuodenvaihteessa saapuville matkailijoille on tarjolla paljon erilaista ohjelmaa, ja esimerkiksi kylpylöissä järjestetään ohjattua ulkoilua. Kylpylöiden lisäksi venäläisiä kiinnostavat korkeatasoiset mökit.

Matkailuneuvonta Visit Tampere järjestää venäjänkielisiä kiertoajeluja, joiden kohteisiin kuuluu esimerkiksi Pirkkalan Taikametsä.

Muuta venäläisille suunnattua uudenvuoden ohjelmaa järjestävät muun muassa Hiking Travel Hit, Hotelli Ellivuori ja Mänttä-Vilppulan kaupunki. Lisäksi Ikaalisten Kylpylän alueella järjestetään Aleksanterin Pilkki -pilkkikilpailu 5.1.2014, ja ylöjärveläinen Elämyslaari tekee venäläisryhmiä koskevaa yhteistyötä Nokian Edenin kanssa.

Visit Tampereen matkailutoimisto Tampereen rautatieasemalla on auki uudenvuoden ajan arkipäivinä klo 9-17.

Tietoa uudenvuoden ja loppiaisen aukioloajoista museoissa ja muissa nähtävyyskohteissa löytyy myös Visit Tampere -sivuilta (siirryt toiseen palveluun).