1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Mikkelin toriparkissa ennätysvuosi - autonpesupaikkaa selvitetään

Kolmatta vuotta avoinna oleva torinaluspysäköinti tekee käyttäjämäärässä uuden ennätyksen. Ensi kesänä pysäköintipalvelun lisäksi torin alla voi mahdollisesti pesettää autonsa.

Kotimaan uutiset
Autoja Mikkelin toriparkin kaistoilla.
Joulukuu on ollut vilkas Mikkelin toriparkissa.Petri Vironen / Yle

Mikkelissä torinaluspysäköinti on ollut mahdollista nyt kolmen vuoden ajan. Tänä vuonna lyhytaikaiseen parkkiin tuodaan kaikkiaan noin 240 000 autoa. Lukema on uusi ennätys toriparkin historiassa.

– Meillä on asetettu tavoitteeksi 1000 maksullista lyhytaikapysäköintituntia vuorokaudessa. Se tarkoittaa noin 720 000 euron vuosittaista kassavirtaa. Se on käytännössä saavutettu ja hivenen menty jopa yli, Mikkelin toriparkki Oy:n toimitusjohtaja Martti Lokka arvioi.

Mikkelin toriparkissa on käytössä 610 pysäköintipaikkaa. Näistä kuukausipaikkalaisia on noin puolet. Vilkkaimpina kuukausina lyhytaikapysäköijille varataan mahdollisimman paljon parkkiruutuja.

– Esimerkiksi kesällä pitää turisteille löytyä pysäköintipaikkoja ja toisaalta tämä joulukuu on tulonmuodostuksen kannalta tärkeä kuukausi, Lokka sanoo.

Tänä vuonna heinäkuu oli vilkkain pysäköintikuukausi. Lyhytaikapysäköintiä käytti noin 35 000 autoilijaa. Joulukuun luku on kutakuinkin 30 000.

Pesunurkkaus suunnittelussa

Toriparkkiyhtiössä selvitetään parhaillaan mahdollisuutta autonpesupaikkaan. Ideana on se, että yrittäjä huolehtisi autonpesusta, kun pysäköitsijä käyttää keskustan palveluja.

– Meillä on lupakuvat olemassa. Rakennusvalvonnan kanssa on tarkoitus keskustella mitä muuta se vaatii. Teknisesti se on suhteellisen helppo tehdä. Meillä on öljy- ja rasvaerotuskaivot ja muut paikat jo katsottu, Mikkelin toriparkki Oy:n toimitusjohtaja Martti Lokka sanoo.

Pesu ei onnistu kovana pakkastalvena, mutta palvelua voisi saada huhtikuusta talveen saakka. Pesuyrittäjäksi on tunkua, sillä kyselyjä on jo tullut.

– Kunhan saamme lupaprosessin ja kustannukset selville, niin paikkakunnan omat yrittäjät käydään ensin läpi. Paikallisuutta korostetaan, Lokka lupaa.

Lue seuraavaksi