1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vanhoillislestadiolainen liike etsii jo uutta pääsihteeriä

Vanhoillislestadiolainen liike alkaa etsiä uutta pääsihteeriä viikonloppuna eronneen Tuomas Hännisen tilalle. Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen työvaliokunta on jo aloittanut valmistelut uuden pääsihteerin saamiseksi.

Viljo Juntunen. Kuva: Yle

Suomen rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen SRK:n pääsihteeri Tuomas Hänninen ilmoitti lauantaina eroavansa SRK:n pääsihteerin tehtävästä.

SRK kertoo eron syyn olevan henkilökohtainen ja Hänninen on kertonut olevansa sairauslomalla työuupumuksen takia.

Vanhoillislestadiolaisen liikkeen sisällä tapahtuneita seksuaalisia hyväksikäyttötapauksia on puitu syksyn aikana runsaasti julkisuudessa.

SRK:n johtokunnan 2. varapuheenjohtaja Viljo Juntunen sanoo, että taustalla ei ole vaikeiden asioiden käsittely.

– Ei minusta sellaisia ole ollut. Mutta kun on kysymys henkilökohtaisista syistä, ei siitä oikein voi sanoa mitään, Juntunen sanoo.

Juntunen kertoo, että SRK:n toiminta jatkuu ennallaan. Toimisto toimii nyt kuten ennenkin, samoin rauhanyhdistykset eri puolilla Suomea.

Pääsihteeri on tärkeä henkilö

– Pyrimme valitsemaan nopeasti vs pääsihteerin. Veikkaisin, että vs pääsihteeri tulee lähipiiristä, joka tuntee jo pääsihteerin työn. Vs pääsihteerin toiminta-aika ei kuitenkaan voi olla kovin pitkä. Uusi pääsihteeri pitäisi saada aika pian, sillä hän on hyvin tärkeä henkilö.

Hännisen ero on iso menetys liikkeelle.

– Hän oli erittäin ahkera työntekijä ja teki kaikkensa. Olemme hyvin kiitollisia hänelle hänen työstään, Juntunen sanoo.

Jouluna on ollut aikaa miettiä

Tunnelma yhdistyksessä ei ole Juntusen mukaan eroilmoituksen jälkeen huono.

– En sanoisi, että tunnelma on kovin huono, koska tässä on joulun aika ollut aikaa miettiä asioita.