Venäläisille Putinin puhetta ja trailerirekikyytiä

Etelä-Karjalan kylpylät tarjoavat uudenvuoden aattona venäläisille venäläistä ohjelmaa ja ruokaa. Satelliitin välityksellä vieraat pääsevät seuraamaan Venäjän presidentin puhetta. Perinteiset ulkoiluaktiviteetit ovat tänä vuonna vaihtuneet aivan uudenlaisiin sovelluksiin.

kylpylät
Rauhan monitoimiareena
YLE

Eteläkarjalaiset kylpylät ovat täpötäynnä venäläisiä myös tänä vuonna aina loppiaiseen saakka.

Imatran kylpylän noin kahdeksansataa vuodepaikkaa varattiin loppuun jo kesällä. Lappeenrannassa sijaitsevan Holiday Club Saimaan kaikki 1300 majoituspaikkaa vuodenvaihteelle olivat varattuja lokakuusta lähtien.

Holiday Clubin asiakaskunta on yhä enemmän venäläistä: koko viime vuonna heitä oli kolmekymmentä prosenttia majoittujista, tänä vuonna jo neljäkymmentä.

Venäläisille asiakkaille omaa ohjelmaa

Molemmissa kylpylöissä järjestetään tänään uudenvuodenaattona asiakkaille ohjelmallinen gaalailta, jossa tärkeä osa on satelliitilla välitettävä presidentti Vladimir Putinin uudenvuoden puhe.

- Holiday Club Saimaan juhlailtaan tulee vieraita myös muista hotelleista, kertoo hotellin johtaja Jussi Valtola. Asiakkaat pääsevät myös nauttimaan venäläistä ruokaa zakuska-buffet -pöydästä.

- Imatran kylpylässä menu on kansainvälinen, mutta tietyt kalat ja salaatit pitää venäläisille olla, kertoo myynti- ja markkinointijohtaja Harri Hirvelä.

Holiday Clubin johtajaa Jussi Valtolaa ilahduttaa suuresti Angry Birds -leikkipuiston viime päivien huikea suosio.

- Viime lauantaina ja sunnuntaina kävijöitä oli yhteensä toista tuhatta.

Moottorikelkat vaihtuivat mönkijöihin

Molemmille kylpylähotelleille ohjelmapalveluja järjestävä Saimaa Adventures on joutunut käyttämään paljon luovuutta vetisten kelien tehtyä tepposet tavanomaisille aktiviteeteille.

Esimerkiksi rekiretki tehdään tänä vuonna mönkijällä, jossa on loppuvuoden lumisen vaiheen aikana asennetut telaketjut alla. Se vetää traileria, jonka päälle on nostettu komeaksi koristeltu reki.

Ja kun järvet eivät ole jäässä, kelluntapuvuillakin on käyttöä.