USA huolestui Sotshin olympialaisten turvallisuudesta

USA haluaa tiivistää terrorisminvastaista yhteistyötä Venäjän kanssa.

Ulkomaat
Pelastustyöntekijöitä turmapaikalla Volgogradissa 30. joulukuuta 2013. Toinen räjähdys tapahtui johdinautossa lähellä kaupungin toria aamuruuhkan aikaan.
Pelastustyöntekijöitä turmapaikalla Volgogradissa 30. joulukuuta 2013. Toinen räjähdys tapahtui johdinautossa lähellä kaupungin toria aamuruuhkan aikaan.Stringer / AFP / Lehtikuva

Yhdysvallat on huolissaan kansalaistensa turvallisuudesta Sotshin talviolympialaisissa. Yhdysvaltalaisviranomaiset pelkäävät, että islamistitaistelijat iskevät olympialaisissa sekä katsojia että urheilijoita vastaan.

Yhdysvaltalaisen hallituslähteen mukaan amerikkalaiset ovat jo tarjonneet Venäjälle apua terrorisminvastaisessa taistelussa. Yhdysvaltalainen viranomainen sanoo, että olympialaisten turvallisuus ja terroritekojen estäminen on molempien maiden etu.

Nimettömänä pysyttelevä virkamies sanoo myös, etteivät Venäjän Volgogradin itsemurhaiskut olleet yllätys ja iskut vain korostavat maiden viranomaisten tarvetta yhteistyöhön.

Yhdysvaltain odotetaan varoittavan kansalaisiaan terrori-iskujen ja sieppausten uhasta Venäjällä ja etenkin Kaukasuksen alueella.

Sotshin talviolympialaisten alkuun on 39 päivää.

Lähteet: Reuters