1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Vanhoillislestadiolaisten toinenkin nokkamies eroaa

Suomen Rauhanyhdistysten keskusyhdistyksen SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen jättää tehtävänsä kesällä 2014. Voittonen vahvisti asian Yle Oululle tiistaina.

Kuva: YLE

Vanhoillislestadiolaisen liikkeen keskushenkilöihin kuuluva SRK:n johtokunnan puheenjohtaja Olavi Voittonen kertoo Yle Oululle jättävänsä tehtävänsä kesäkuussa 2014. Eroon ei liity Voittosen mukaan dramatiikkaa, vaan hän on päättänyt asian jo yli kaksi vuotta sitten.

– Kerroin asiasta jo kaksi ja puoli vuotta sitten ensimmäisen kerran SRK:n johtokunnalle, Voittonen sanoo.

Ero ei liity Hänniseen

Voittonen sanoo, ettei puheenjohtajan tehtävästä luopuminen liity millään tavalla liikkeen pääsihteeri Tuomas Hännisen viikonloppuiseen eroilmoitukseen.

– Jätän tehtävän kesällä kauden päättyessä. Syynä on se, että olen jo iäkäs ja haluan viettää tavallista eläkeläisen elämää perheeni, läheisteni ja harrastusteni parissa.

Liike tarvitsee nuorempia voimia

Voittonen sanoo, että puheenjohtajan työ on käytännössä päätoiminen, vaikka se on luottamustehtävä.

– Nyt tarvitaan nuorempia voimia.  Tehtävään kuuluu paljon organisatorisia tehtäviä, puhujatehtäviä ja vastikään olin esimerkiksi puhujamatkalla Gambiassa ja Senegalissa.

Voittosen eroilmoitus virallistuu SRK:n työvaliokunnan helmikuun kokouksessa.

– Sen jälkeen alkaa virallinen valmistelu seuraajan valitsemiseksi ja rauhanyhdistyksillä on aikaa pohtia asiaa, Voittonen kertoo.

Voittonen luopuu tehtävästään kesäkuun lopussa suviseurojen yhteydessä. Samalla pidetään vuosikokous, jossa valitaan uusi puheenjohtaja.