1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Tampereen palo sai todennäköisesti alkunsa tupakoinnista

Palaneen asunnon asukas heräsi liekkeihin ja yritti sammuttaa palon. Tutkinnassa ei ole saatu näyttöä palavista nesteistä tai räjähteistä.

Kotimaan uutiset
lähikuva yliopistonkadun tulipalopaikalta
Mari Siltanen / Yle

Pirkanmaan poliisi pitää todennäköisenä, että Tampereen Yliopistonkadun tulipalo sai alkunsa joko tupakasta tai tupakan sytyttämisessä käytetystä tulitikusta.

Asunnon haltijaa epäillään yleisvaaran tuottamuksesta, ja hän on edelleen pidätettynä. Epäiltyä on päästy kuulustelemaan tänään, kertoo rikoskomissario Pasi Nieminen.

– Hän kertoo epäilevänsä myös itse, että hän on palon sytyttäjä. Tahallaan hän ei ole sitä tehnyt, vaan kyse on vahingosta.

Epäilty on kertonut heränneensä sohvan vieressä havaitsemiinsa liekkeihin ja yrittäneensä sammuttaa paloa. Sammutuksen epäonnistuttua hän on poistunut asunnosta.

Asunnosta ei ole löytynyt räjähteitä

Tulipalo oli raju, mutta Niemisen mukaan tutkinnassa ei ole saatu viitteitä esimerkiksi räjähteistä. Poliisin tämänhetkisen arvion mukaan asunnossa syntyneet palokaasut ovat syttyneet ja aiheuttaneet räjähdyksenomaisen humahduksen.

– Tässä on kysymys varsin tutusta ilmiöstä. Palokaasut syttyvät, kun asuntoon pääsee lisää happea ikkunan rikkoutuessa tai oven avautuessa. Palavia nesteitä tai räjähdysaineita ei asunnosta ole löytynyt.

Palopaikalta otetut näytteet varmistavat asian joidenkin viikkojen kuluttua.

Lue seuraavaksi