1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ilotulitukset

Ilotulitteet poikivat useita vaaratilanteita – Suolahdessa paloi sairaalan liinavaatevarasto

Keski-Suomessa ilotulitteet sytyttivät uudenvuodenyönä useita tulipaloja. Vakavilta onnettomuuksilta ja silmävammoilta kuitenkin vältyttiin.

ilotulitukset
Punainen ilotulite mustalla taivaalla
Yle / Pyry Sarkiola

Ensimmäinen vaaratilanne sattui uudenvuodenaattona jo iltapäivällä, kun Torikulmassa ammuttiin puoli viiden aikaan sisätiloissa ilotuliteraketti. Raketti vaurioitti rakennuksen kattoa. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona ja räjähdysvaarallisen aineen varomattomana käsittelynä.

Kuuden aikaa illalla kärysi Äänekosken Suolahdessa: Sisä-Suomen sairaalassa syttyi tulipalo, kun ammuttujen ilotuliterakettien jäämiä oli viety liinavaatevarastossa olleeseen roska-astiaan. Palo tuhosi sairaalan liinavaatevaraston. Kukaan ei loukkaantunut palossa, ja palon takia evakuoidut 24 asukasta pääsivät palaamaan asuntoihinsa myöhemmin illalla. Tätä asiaa poliisi tutkii räjähdysvaarallisen aineen varomattomana käsittelynä.

Palokassa ammuttiin hätäraketteja

Varsinainen uudenvuodenyö oli Keski-Suomen pelastuslaitoksella rauhallinen. Jyväskylässä palomiehiä työllistivät Palokassa heti puolen yön jälkeen ammutut hätäraketit. Pelastuslaitos haravoi aluetta usean yksikön voimin, mutta rakettien ampujia ei löydetty.

Hätärakettien lisäksi pelastuslaitosta työllistivät käryävät roskikset. Alkuillasta Jyväskylän Myllyjärvellä paperikeräysastia syttyi palamaan, kun roskikseen ammuttiin ilotulite. Poliisi tutkii asiaa vahingontekona ja räjähdysvaarallisen aineen varomattomana käsittelynä.

Rakettikuri kohentunut

Poliisi joutui puuttumaan ilotulitteiden ammuskeluun reilut 30 kertaa. Ylikomisario Tuomo Viitaniemi Sisä-Suomen poliisilaitokselta arvioi, että rakettikuri on kohentunut.

– Ilotulitteiden ampuminen on mennyt myönteisempään suuntaan. Suojalaseja käytetään enemmän kuin ennen ja aikarajoituksia noudatetaan paremmin. Ja kun ajatellaan, että nyt ei ollut lunta ja oli pelättävissä, että raketit saattaa lähteä mihin suuntaan sattuu, niin näin ei käynyt, Viitaniemi toteaa.

Uutista muokattu kello 7:09 lisäämällä Tuomo Viitaniemen kommentit.

Lue seuraavaksi