Tuhannet rynnivät elokuviin loppuvuoden kurjassa säässä

Elokuvateattereiden lippuluukulla on viime päivinä käynyt kova kuhina. Kehno sää on nostanut elokuvateattereiden kävijämääriä roimasti. Esimerkiksi Kuopiossa Finnkinon uudessa elokuvateatterissa sarjalippuja on ostettu 500 prosenttia edellisvuotta enemmän.

Elokuvateatterit & elokuvien esittäminen
Kuva elokuvasta Hobitti.
Kuva elokuvasta Hobitti.Metro-Goldwyn-Mayer Pictures Inc. and New Line Productions, Inc.

Elokuvateattereiden lippuluukulla on viime päivinä käynyt kova kuhina. Esimerkiksi Finnkinon elokuvateatterissa Scalassa Kuopiossa on Joulupäivän ja uudenvuodenaaton välisenä aikana ollut ennätykselliset 11 500 kävijää.

Nyt on rikottu kaikki mahdolliset ennätykset.

Kari Heinonen

Uuden elokuvateatterin myötä sarjalippuja on ostettu jopa 500 prosenttia viime vuotta enemmän.

Finnkinosta arvioidaan, että esimerkiksi lastenelokuvat ja kehno sää selittävät joulukuun ryntäystä elokuviin.

- Nyt on rikottu kaikki mahdolliset ennätykset. Nyt parhaimpaan sesonkiaikaan on käynyt paljon lapsiperheitä. Hobitti on ollut suurin hitti, Finnkinon aluepäällikkö Kari Heinonen sanoo.

Toukokuussa ovensa avannut Scala on tähän mennessä houkutellut noin 160 000 katsojaa. Katsojamäärätavoite vuodessa on 300 000.

- Tavoite on kova, mutta saavutettavissa. Olemme onnistuneet vakiinnuttamaan toimintamme, puitteet ja olosuhteet ovat kunnossa, kaikki riippuu nyt elokuvista, Heinonen toteaa.

Myös Savon Kinolla on joulukuu ollut ruuhkainen. Vuoden 2013 katsotuimpiin elokuviin kuuluivat Johanna Vuoksenmaan ohjaama ja käsikirjoittama 21 tapaa pilata avioliitto sekä Hobitti - Smaugin autioittama maa.

Suomalaiset kävivät vuonna 2013 elokuvissa arviolta 7,8 miljoonaa kertaa.