1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kotimaan uutiset

Franzén haluaa kuvata toisenkin elokuvan kotiseudullaan

Peter Franzénin syksyllä julkaistu Samoilla silmillä -romaani muotoutuu parhaillaan elokuvakäsikirjoitukseksi. Jos elokuva toteutuu, saa suureen suosioon noussut Tumman veden päällä jatko-osan, jonka kuvaukset Franzén toisi mieluusti Meri-Lappiin.

Kuva: Jari Vesa / Yle

Keminmaalaislähtöinen näyttelijä-ohjaaja-kirjailija-käsikirjoittaja Peter Franzén on aloittanut uuden elokuvansa käsikirjoittamisen toisen omaelämäkerrallisen romaaninsa pohjalta. Samoilla silmillä -nimiseen romaaniin pohjautuva käsikirjoitus on jatkoa Franzénin suursuosion saaneelle esikoisohjaukselle Tumman veden päällä.

Franzén sai käsikirjoitustyöhönsä Suomen elokuvasäätiön 5 000 euron apurahan, jonka turvin ensimmäisen vedoksen on määrä valmistua jo toukokuussa.

- Vaikka alkuteksti onkin oma, on melkoinen prosessi tehdä pidempi kirjallinen laitos tiivistettyyn muotoon ja valita sieltä ne tärkeimmät jutut, joita haluaa korostaa. Mutta ihan hyvin on lähtenyt liikkeelle, luonnehtii Franzén.

Käsikirjoitustuki ei vielä takaa toteutumista

Esikoiskirja ja -ohjausTumman veden päälläsai paljon huomiota osakseen. Siinä alkoholismin ja perheväkivallan keskellä elänyt keminmaalaispoika Pete oli kuusivuotias, mutta jatko-osassa hänestä on kasvanut teini-ikäinen.

Toivotaan, että saan taas sen tuotua alueelle ja tehtyä hyvän ja komean leffan siellä päin.

Peter Franzén

Koska Samoilla silmillä -romaaninkin tapahtumat sijoittuvat esikoisen lailla Franzénin kotiseudulle, toivoisi kirjoittaja voivansa tuoda toisenkin elokuvan kuvaukset Meri-Lappiin - jos elokuva ylipäänsä toteutuu.

- Jos on saanut käsikirjoitustukea, se ei varmasti takaa sitä, että elokuvaan saadaan rahoitus. Tässä on vielä pitkä matka elokuvan kuvaamiseen. Mutta toivotaan, että saan taas sen tuotua alueelle ja tehtyä hyvän ja komean leffan siellä päin, Franzén haaveilee.

Franzén tietää, että paljon on kiinni siitä kuinka hyvä käsikirjoituksesta tulee ja keitä hänen onnistuu saada yhteistyökumppaneiksi.