Pinnakisassa paljon petolintuhavaintoja

Lintuharrastajat tutkailivat keskiviikkoisessa pinnakisassaan Kanta-Hämeen maakunnan lintulajeja ja tekivät mielenkiintoisia havaintoja. Bongatuksi tulivat muun muassa merimetsot, joutsenet ja kaakkurit. Samoin pöllöjä oli runsaasti.

Kuva: Raine Martikainen / Yle

Poikkeuksellisen leuto talvi ja sulat järvet houkuttavat vuodenaikaan nähden harvinaisia lajeja jäämään vesien ääreen. Ruokintapaikoilla on sitä vastoin vähän lintuja, koska luonnosta löytyy paljon syötävää.

Lintujen pinnakisaa on Kanta-Hämeessä käyty 27 kertaa. Lintuharrastaja Martti Raekunnaksen mukaan varsinkin petolintuja havaittiin tällä kertaa runsaasti.

– Lintulajeja löytyi yllättävän paljon 59. Ennätys on 62 lajia.

– Perinteiset marjalinnut, mustarastaat ja räkättirastaat, olivat vähissä. Samoin tilhet ovat tosi vähissä. Mutta petolintuja nähtiin aika paljon: hiirihaukka, tuulihaukka, kanahaukka, varpushaukka. Hiiripöllöjä joukkueemme näki kolme kappaletta, mikä on aika tavatonta.

Hiiripöllö. Kuva: Raine Martikainen / Yle

– Merimetsoja, kaakkuri, isokoskeloita runsaasti, telkkiä, silkkiuikkuja ja lokkejakin kolmea lajia tavattiin. Jännä kontrasti, on melkein kesäinen tunnelma mutta linnut ovat hajallaan kuka missäkin, toteaa lintuharrastaja Martti Raekunnas.