Keuruun viimeiset alokkaat astuvat palvelukseen

Keuruun Pioneerirykmenttiin saapuu loppiaisena noin kolmesataa uutta alokasta. Saapumiserä on varuskunnan viimeinen. Koulutus viedään kuitenkin normaalisti loppuun, eikä vuoden päässä häämöttävä lakkautus vaikuta varusmiesten elämään.

Pioneeritoiminta (Armeija)
Varusmiesten lenkkarit tallaavat kenttää.
Jenny Huttunen / Yle

Keuruun Pioneerirykmentin viimeiset alokkaat aloittavat palveluksensa ensi maanantaina. Loppiaisena harmaisiin astuu noin 300 alokasta.

Pioneerirykmentti lakkautetaan ensi vuoden vaihteessa, mutta varusmieskoulutus hoidetaan täysillä loppuun asti.

- Ei se näy varusmieskoulutuksessa mitenkään. Tämä viimeinen saapumiserä on ihan normaali kaiken kaikkiaan, eli miehistö koulutetaan, valitaan johtajat ja joukot tuotetaan ihan täysimääräisesti, kertoo pioneerirykmentin komentaja Jukka Kentala.

Ensi kesänä varuskunnassa hiljenee ja arkirutiinit muuttuvat, kun suuri osa viimeisen saapumiserän varusmiehistä vapautuu reserviin.

- Heinäkuussa meille jäävät vain miehistön erikoiskoulutettavat eli yhdeksän kuukautta palvelevat sekä johtajat, jolloin varusmiesten määrä tietysti vähenee huomattavasti. Muuten meillä kyllä on kädet täynnä töitä lakkauttamiseen liittyen, mutta varusmieskoulutukseen liittyen muutos on iso, kun heinäkuussa ei saapumiserää tule.