Jälleen järkyttävä joukkoraiskaus Intiassa: Tyttö raiskattiin kahdesti ja poltettiin kuoliaaksi

Tyttö poltettiin kuoliaaksi, jotta tämä ei kertoisi kahdesta joukkoraiskauksesta. Hän ehti kuitenkin antaa lausunnon kuolinvuoteellaan. Tapaus on herättänyt mielenosoituksia.

Ulkomaat
Raiskatun tytön äiti ja muita ihmisiä muistotilaisuudessa.
Poliisin mukaan 16-vuotias tyttö kuoli saamiinsa vammoihin uudenvuodenaattona sairaalassa Kolkatassa. Uhrin äiti omaisineen kuvattuna muistotilaisuudessa 1. tammikuuta.Piyal Adhikary / EPA

Intiassa teini-ikäinen tyttö on poltettu kuoliaaksi raportoituaan joukkoraiskauksesta. Poliisin mukaan 16-vuotias tyttö kuoli saamiinsa vammoihin uudenvuodenaattona sairaalassa Kolkatassa. Tapaus on jo aiheuttanut mielenosoituksia kaupungissa.

Ensimmäinen joukkoraiskauksista sattui jo lokakuun lopulla. Kuusi miestä kävi tytön kimppuun tämän kotinsa lähellä Madhyagramin kaupungissa Kolkatan lähellä 26. lokakuuta. Toinen joukkoraiskaus tapahtui, kun hän oli palaamassa kotiinsa poliisiasemalta, jossa hän oli ollut raportoimassa ensimmäisestä raiskauksesta.

Tyttö sytytettiin kostoksi tuleen 23. joulukuuta kotonaan ja kuoli sairaalassa uudenvuodenaattona.

– Hän antoi kuolinvuoteellaan terveysviranomisille lausunnon, jonka mukaan kaksi (raiskauksesta) syytettyjen läheistä oli sytyttänyt hänet tuleen, kun hän oli yksin kotonaan 23. joulukuuta, kertoi paikallispoliisi Nimbala Santosh Uttarao uutistoimisto AFP:lle.

Poliisi teki tapauksen johdosta ensimmäiset pidätyksensä vasta eilen keskiviikkona, kaksi kuukautta ensimmäisen raiskauksen jälkeen, kertoi paikallinen poliisipäällikkö.

Länsi-Bengalin osavaltion pääministeri Sanjay Mitra sanoi torstaina, että kaikki syytetyt on pidätetty ja heidät toimitetaan oikeuden eteen viipymättä.

– Meillä on nollatoleranssi seksuaalista väkivaltaa kohtaan, Mitra vakuutti.

Pelottelua hiljaiseksi

– Syytetyt yrittivät tappaa tyttäreni tuleen sytyttämällä, jotta hän pysyisi hiljaa heidän tekemistään rikoksista, sanoi uhrin isä, jonka nimeä ei voida kertoa uhrin henkilöllisyyden suojelemiseksi.

Aktivistien mukaan raiskauksen uhrit kohtaavat Intiassa usein uhkauksia ja pelotteluja, jotta he eivät paljastaisi rikoksia. Poliisit eivät myöskään usein halua kirjata raiskausrikoksia.

Naisasiajärjestöt muistuttivat päättäjiä ja Länsi-Bengalin viranomaisia lausunnossaan, että toinen joukkoraiskaus ja erityisesti hänen kuolemansa olisi voitu estää, mikäli poliisit olisivat toimineet tehokkaasti.

Useita satoja ihmisiä osoitti mieltään keskiviikkona Kokatassa erityisen raa'an rikoksen johdosta. Torstaina mieltä osoitettiin myös pääkaupungissa Delhissä.

Raiskaukset ovat olleet Intiassa esillä usein viime kuukausina, sen jälkeen kun 23-vuotiaan delhiläisnaisen kuolemaan johtanut joukkoraiskaus järkytti intialaisia vuosi sitten.

Lähteet: AFP

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus