Pelatuslaitoksen normaalivuosi: 41 500 hälytystä

Pohjois-Karjalan pelastuslaitos hälytettiin viime vuonna apuun yli 41 500 kertaa. Vuoteen mahtui 96 maastopaloa, kaksi suuronnettomuutta ja kolme talvimyrskyä.

lumimyrskyt

Pohjois-Karjalan pelastuslaitosta tarvittiin viime vuonna yli 100 kertaa päivittäin. Kaikkiaan pelastuslaitoksella oli yli 41 500 hälytystehtävää. Kuivan kesän vuoksi maastopaloja oli edellisvuotta enemmän. Kesällä 2013 paloi metsää ja maastoa yhteensä 23 hehtaaria, kun edellisenä kesänä kärysi vain yli 2 hehtaarin ala.

Rakennuspaloissa kuoli viime vuonna kolme ihmistä ja loukkaantui 15.

Menneenä vuonna Pohjois-Karjalassa oli kaksi suuronnettomuutta: JoensuunHammaslahdessa tuli tuhosi juhlakeskuksen.Raatekankaalla paloi rekkahuollon tilat.

Maakunnan läpi pyyhkäisseet myrskyt aiheuttivat yli sata vahingontorjuntatehtävää pelastuslaitokselle.Eino-myrsky katkoo sähköjä Pohjois-Karjalassa – katso ajantasainen häiriökartta

Seija raivosi Pohjois-Karjalassa: "Juuri saatiin Eino-myrskyn jäljiltä viat raportoitua" Oskari-myrsky puolestaan oli maakunnalle hellempi kuin Eino ja Seija. Seija hätyytteli ennätystuulilukemaa,Ilomantsissa myrsky puhalsipuuskissa jopa 32 metriä sekunnissa.