Toronton pormestari hakee uutta kautta huumekohun jälkeen

Rob Ford on saanut kyseenalaista mainetta crack-huumeen käytön vuoksi. Hänen holtiton käytöksensä on myös tallentunut nauhoitteille.

Ulkomaat

Kanadassa mielipiteitä jakava Toronton pormestari hakee uudelle kaudelle huolimatta toistuvista irtisanoutumisvaateista. Taustalla on surullisen kuuluisa, videolle tallentunut huumepiipun polttelu.

Aluevaali käydään ensi lokakuussa. Ehdokkaiden rekisteröinti alkoi torstaina Toronton kaupungintalolla, minne istuva pormestari Rob Ford saapui heti ensimmäisenä kandidaattina.

44-vuotias Ford sanoi pyrkivänsä uudelle kaudelle Kanadan suurimmassa kaupungissa huolimatta siitä, että paljastukset crack-huumeen käytöstä ovat tuoneet miehelle maailmanlaajuista huomiota epäsuotuisassa valossa. Pormestari on myöntänyt poltelleensa "kännitokkurassa". Videon julkitulon jälkeen Ford on vakuuttanut lopettaneensa juomisen ja aloittaneensa terveellisemmän elämän.

Poliisitutkinta huumetapauksesta on yhä kesken.

Konservatiivisen Rob Fordin suurimpia haastajia tulevissa vaaleissa saattavat olla liberaalin keskusta-alueen kannattama poliitikko Olivia Chow ja suosittu radiojuontaja John Tory, joka ylsi toiseksi pormestarinvaalissa 2003.

Lähteet: AP