1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Ulkomaat

Chicagon lentokenttä talvimyrskyn kourissa, New York kehottaa pysymään sisällä

Vuoden ensimmäinen iso talvimyrsky tuo Yhdysvaltain koillisosaan tupruten lunta. Ainakin 2 300 lennon peruuntuminen sattuu ruuhkaiseen aikaan, kun monet joulunpyhien lomailijat matkaavat takaisin arkeen.

Ulkomaat
Tuuli puhaltaa lunta rannalta sisämaahan.
Massaschusetts 2. tammikuuta 2014.Darren Mccollester / AFP

Iso talvimyrsky on johtanut lentokaaokseen Yhdysvaltain koillisosassa. Ainakin 2 300 lentoa on peruttu ja yli 4 500 lentoa on myöhästynyt. Pahiten myrsky on sekoittanut liikennettä Chicagon kansainvälisellä O'Haren lentokentällä sekä Newarkin Libertyn lentokentällä.

Lentojen peruuntuminen sattuu ruuhkaiseen aikaan, kun monet joulunpyhien lomailijat matkaavat takaisin arkeen. Sanomalehti Chicago Tribunen mukaan O'Haren kentällä peruttiin satoja lentoja. Kaikki saapuvat ja lähtevät lennot viivästyivät keskimäärin 45 minuuttia.

Chicagossa on myrskyn aikana satanut paikoittain jopa 46 senttiä lunta.

New Yorkin ja New Jerseyn osavaltiot kehottavat asukkaita pysymään sisällä. Myrsky tuo koilliseen ennusteen mukaan tupruten lunta.

Massachusettsin ja Connecticutin osavaltioissa julkisen sektorin työntekijät passitettiin koteihinsa aikaisin iltapäivällä. Osavaltiot kehottivat myös yrityksiä päästämään työntekijänsä etuajassa kotiensa turvaan lähestyvältä myrskyltä.

Lähteet: Reuters

Lue seuraavaksi