Veripalvelu sai hyvin verta joulunpyhinä

Verenluovuttajat ovat olleet ahkerasti liikkeellä Pohjois-Pohjanmaalla joulun aikoihin. Veritilanne onkin joulun aikaan ollut veripalvelussa hyvä.

Kotimaa
Kuvassa luovutetaan verta Kokkolan Punaisen Ristin Veripalvelussa.
Tuuli Kuismin / Yle

Suomen punaisen ristin veripalvelun mukaan odotukset jopa hieman ylittyivät Oulussa. Esimerkiksi mistään veriryhmästä ei ole ollut pulaa. Hyvän luovutustilanteen ansiosta esimerkiksi punasoluja on käytettävissä hyvin vielä tammikuun puolellakin, sillä punasolut säilyvät 35 vuorokautta.

Joulunalusviikolla ja jouluviikolla Oulussa ja maakunnan liikkuvissa yksiköissä vieraili yli 700 verenluovuttajaa, mikä on suurin piirtein saman verran kuin viime vuonna.

Veripalvelu on loppiaisena kiinni, mutta vielä perjantaina verta voi käydä luovuttamassa. Lisäksi verta voi luovuttaa liikkuvissa verenluovutustilaisuuksissa, joista löytyy tietoja SPR:n internetsivuilta. Esimerkiksi tänään perjantaina liikkuva veripalvelu on Tyrnävällä seurojen talolla iltapivällä. Veripalvelu.fi –sivuilla on nähtävissä myös ajantasainen tieto siitä, millainen tarve eri verityypeistä on.