1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kankaanpää

Kankaanpään museo välttynee kuolettavalta säästökuurilta

Kankaanpään valtuusto velvoitti alunperin kaupunginmuseon säästämään tänä vuonna 50 000 ja ensi vuonna 100 000 euroa. Tämän pelättiin johtavan museon sulkemiseen.

Kuva: Kankaanpään kaupunginmuseo

Kankaanpään kaupunginmuseo välttynee sen toiminnan rampauttavilta leikkauksilta.

Kankaanpään valtuusto edellytti toissavuonna, että museo ottaa osaa kaupungin rankkaan säästökuuriin. Tälle vuodelle leikkaus olisi ollut  50 000 ja ensi vuodelle 100 000 euroa.

Museojohtaja Eeva-Kaisa Haikosen mukaan säästöt olisivat toteutuessaan merkinneet museon toiminnan loppumista vuonna 2015.

Tilanne muuttunut

Nyt henki on Haikosen mukaan se, että  säästöt yritetään höylätä kasaan tasaisesti koko sivistystoimesta ja ainakin täksi vuodeksi vuodeksi museon toimintaedellytykset turvataan.

Kankaanpään museota pidetään tärkeänä kaupungin identiteetille.

Museojohtaja Eeva-Kaisa Haikonen

– Tilanne on nyt huomattavasti postiviisempi. Budjetti on laadittu niin, ettei museolle tulisi suuria leikkauksia. Toki budjetti on hyvin tiukka, mutta kuoliniskulta säästyttäisiin. Konkreettisia päätöksiä ei vielä ole tehty, mutta yleinen henki näyttää meidän kannalta hyvältä, Haikonen sanoo.

Haikonen arevelee, etteivät päättäjät tarkkaan tienneet, kuinka suuri vaikutus leikkauksilla olisi toteutuessaan ollut museon toimintaan.

– Kankaanpään museota pidetään kuitenkin tärkeänä kaupungin identiteetille ja se halutaan säilyttää.

Lopullisia päätöksiä Kankaanpään sivitystoimen säästöistä tehdään alkuvuoden budjettikokouksissa.