1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. sää

Puolet Yhdysvalloista talvimyrskyn kourissa

Talvisää on iskenyt Yhdysvaltain itäosan. Lunta on itäisten suurkaupunkien runsaasta kymmenestä sentistä vuoriston puoleen metriin. Pakkastakin on yli kymmenen astetta. Näissä oloissa suurkaupunkien asukkaita kehotetaan pysymään sisällä.

sää
Brooklyn Bridge lumimyrskyssä
Brooklyn Bridge New Yorkissa 2. tammikuuta.Andrew Gombert / EPA

Yhdysvaltain itäosa Mississippijoesta Atlantille on ankaran talvimyrskyn kourissa. New Yorkin ja New Jerseyn osavaltioiden asukkaita kehotetaan pysymään sisätiloissa.

Lunta on vuoristoseudulla satanut yli puoli metriä. New Yorkin keskuspuistossakin on muutaman sentin hanki. Talvisia olosuhteita vaikeuttaa pureva tuuli.

Sää on painunut miinukselle kaikkialla Uudessa Englannissa. New Yorkin alueella pakkasen ennustetaan laskevan 13 asteeseen. Kansallinen säälaitos ennustaa pakkasasteita aina Floridan eteläosaa myöten.

Talvisää aiheuttaa suurta hankaluutta liikenteelle. Yhdysvaltain itäosassa on jouduttu sulkemaan teitä. Noin 2 500 lentoa oli peruttu ja 7 000 lentoa on kärsinyt myöhästymisistä. Suurimmissa vaikeuksissa ovat Chicagon O'Haren lentokenttä sekä Newarkin kansainvälinen kenttä New Yorkin lähellä.

Finnairin mukaan säällä ei ole ollut vaikutusta sen lentoihin.

Monet koulut pidetään suljettuina ainakin vielä perjantaina.

Lähteet: AFP, Reuters

Lue seuraavaksi