Terveysasemat muuttuvat hyvinvointiasemiksi – Mikä muuttuu?

Lemin terveysasema muuttuu hyvinvointiasemaksi ensimmäisten joukossa. Lääkäriajat vähenevät, mutta sosiaalipalvelut paranevat.

hyvinvointi
Eksote hyvinvointiasema Lemi palveluohjaaja

Terveysasemien muuttaminen hyvinvointiasemiksi alkaa Etelä-Karjalassa. Lemillä hyvinvointiasema aloittaa toimintansa perjantaina tutuissa terveysaseman tiloissa. Lääkäripalveluita on jatkossa tarjolla neljänä päivänä viikossa aiemman viiden sijaan. Sairaanhoitajien vastaanotto toimii arkipäivisin. Asiakkaita halutaan ohjata myös sähköiseen asiointiin ja omatoimisuuteen muun muassa ajanvarauksessa.

Suurin käytännön muutos hyvinvointiasemassa on sosiaalipalvelujen saatavuuden parantuminen. Hyvinvointiasemalla on tavattavissa palveluohjaaja ilman ajanvarausta esimerkiksi toimeentuloon liittyvissä kysymyksissä. Tuttujen terveysasemien peruspalvelut laajenevat myös hyvinvointia tukevalla toiminnalla, kuten eri järjestöjen neuvontatuokioilla.

Lauritsalan hyvinvointiasema avautuu ensi maanantaina ja Ruokolahdella helmikuussa.

Hyvinvointiasemamallin koekäyttö jatkuu lokakuuhun 2014 saakka. Tavoitteena on luoda uudenlainen sosiaali- ja terveydenhuollon avopalvelujen malli.