1. yle.fi
  2. Uutiset

Lumi houkuttelee matkailijoita Lappiin

Lumi ja talvi ovat joulupukin lisäksi monelle matkailijalle suurin syy tulla Lappiin. Kymmenet tuhannet matkailijat lomailevat talvella Rovaniemellä, koska haluavat nähdä lumiset maisemat ja nauttia talven mukanaan tuomista ulkoilumahdollisuuksista. Napapiirillä monen perheen päiväohjelmaan kuuluu vierailu joulupukin luona ja hauskanpito talvisten harrastusten parissa.

Kotimaan uutiset
Kiinalainen Sun Muzi
Kiinalainen Sun Muzi poseeraa kuvaa ottavalle poikaystävälleen lumiukon vieressä Napapiirillä.Jarmo Honkanen / Yle

- Pidän tästä hyvin hyvin paljon. Mahtavaa, olen todella iloinen, huudahti moskovalainen perheenisä Sergey Gerasimov laskettuaan nuorten kanssa Napapiirillä vauhdikkaasta jääliukumäestä.

- Me etsimme talvea, kaunista talvea ja täällä se on.

Moskovasta Lappiin tullut perhe halusi nauttia kunnollisesta talvesta ja lumesta sekä tavata joulupukin.

Kiinan Pekingistä tullut Sun Muzi kokeili myös liukumäen vauhdikkuuden, mutta Lappiin hän tuli lumen ja Revontulien houkuttelemana. Poro- ja rekikoira-kyydin hän oli myös kokeillut. Talvi on kuitenkin ykkösasia Sun Muzille.

- Koska talvi on niin kaunis ja täällä on myös hienot maisemat.

Yöpyminen lumi-iglussa ei Sun Muzia kuitenkaan houkuttanut.

- Siellä on niin kylmä, että en taida uskaltaa kokeilla, aprikoi Pariisin kautta Lappii tullut kiinalaisnainen.

Moskovalainen perheenäiti Oxana Simakova kertoi tulleensa poikansa kanssa katsomaan Napapiirille joulupukkia, mutta päivät kuluivat lumileikkien parissa.

- Lumi on hyvin tärkeä, koska Moskovassa ei ole nyt lainkaan lunta ja perheemme pitää lumesta. Yritämme viettää aikaa täällä ulkona niin paljon kuin mahdollista.

Lue seuraavaksi