Italialainen jättiseimi on kerännyt katsojia jonoiksi asti

Taitelija Francesco Artesen jouluseimeä on käynyt Turun tuomiokirkossa katsomassa jo yli 30 000 kävijää. Monet ihmiset ovat tulleet kirkkoon varta vasten seimeä katsomaan.

tuomiokirkot
Jouluseimi
Yagmur Özberkan / Yle

Turun tuomiokirkossa olevaa italialaista jättiseimeä on käynyt katsomassa jo yli 30 000 kävijää.

Joulun ajaksi rakennettu seimi on yli kolmenkymmen neliömetrin suuruinen. Sen on suunnitellut maailmankuulu seimitaitelija Francesco Artese. Viime jouluna seimi oli esillä Roomassa Pietarinkirkon edustalla.

Tuomiokirkon oppaan Marja Routin mukaan kirkkoon on ollut jatkuvasti kymmenien metrien jono. Monet ihmiset ovat tulleet kirkkoon varta vasten seimeä katsomaan.

- Aivan käsittämättömän hieno, kun valot vaihtuvat ja vuorokaudenajat tulevat esille. Kun valo tuli päälle, näki kaikki pienet yksityiskohdat: kanat ja kukkaset. Upea kokonaisuus, sanoo seimeä katsomaan tullut herra.

- Tosi kaunis! Seimestä tuli paljon erilaisia piirteitä esille, kun sitä vähän aikaa seurasi. Yllätyin kuitenkin siitä, että Jeesus-lasta lukuunottamatta siinä ei näkynyt kamalasti lapsia, nuori nainen kommentoi.

- Olen kiinnostunut näistä, koska olen itse tehnyt kotona yksinkertaisen seimen. Halusin näyttää tämän lapsenlapsille. Tämä on suurenmoinen, seimeä ihastellut rouva puolestaan sanoo.

Jouluseimi on esillä Turun tuomiokirkossa loppiaiseen asti.