Bangladesh valmistautuu vaaleihin - kymmeniä äänestyspaikkoja poltettu

Hallitsevalle puolueelle ennustetaan helppoa voittoa, sillä opposition pääpuolue boikotoi farssiksi kutsumiaan parlamenttivaaleja.

Ulkomaat
Levottomuudet ovat jatkuneet Bangladeshissa vaalien alla - pikkupoika heittää pullolla vettä yrittäessään sammuttaa palavaa bussia Dhakassa 2. tammikuuta 2014.
Pikkupoika heittää pullolla vettä yrittäessään sammuttaa palavaa bussia Dhakassa 2. tammikuuta 2014. Munir Uz Zaman / AFP / Lehtikuva

Levottomuudet ovat kiihtyneet Bangladeshissa sunnuntaisten parlamenttivaalien aattona. Kymmeniä äänestyspaikkoja on sytytetty tuleen ja ainakin kolme ihmistä on kuollut pelkästään tänään lauantaina. Kaikkiaan vaalien edellä on kuollut väkivaltaisuuksissa yli sata ihmistä.

Hallitsevan puolueen Awami-liiton arvioidaan voittavan vaalit helposti, sillä opposition pääpuolue BNP boikotoi parlamenttivaaleja. BNP on kehottanut ihmisiä jättämään äänestämättä "farssimaisissa" vaaleissa ja on julistanut maahan kaksipäiväisen yleislakon.

Vaalikomissio on puolestaan kannustanut ihmisiä uurnille. Äänestäjille lähetetyissä tekstiviesteissä on vakuutettu, että näiden turvallisuudesta huolehditaan.

BNP:n puheenjohtaja Begum Khaleda Zia sanoo olleensa vaalien alusajan käytännössä kotiarestissa. Hallitus on kiistänyt tämän väitteet.

Lähteet: AP, Reuters